Mit álmodtál? Amiért érdemes megfejtened az „üzenetet”

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,
Mit álmodtál? Amiért érdemes megfejtened az „üzenetet”

Kép forrása: pixabay

Életünk igen jelentős részét alvással, az álmaink világában töltjük. Az agyunk és a lelkünk az álmokkal feldolgozza azokat a dolgokat is, amiket éber állapotban nem is tudnánk. Kiéljük rejtett vágyainkat, szimbólumokkal teli meglepő történeteket élünk meg a fejünkben. Ha megfigyeled az álmaid, jobban megismerheted a rejtett énedet is.

Az álmok a lelked titkos dimenziói

Én nagyon régóta írom az álmaimat. Rengeteg érdekes felfedezést és felismerést tettem a saját agyam által kreált sztorikon keresztül. Szeretem a saját álomvilágom jelképes üzeneteit. Álmomban feldolgozom a nap impulzusait, régi félelmeimet próbálom megszelidíteni és aktuális létkérdéseimre találok szimbolikus értelmű választ.

Te is ezt teszed! A rejtett vágyaidat éled meg, megemészted az aznap vagy a közelmúltban ért hatásokat, keresed a megoldást a téged foglalkoztató problémákra és megéled a senkinek be nem vallott fantáziálgatásaidat. Épp ezért figyelj oda a lelked titkos dimenzióira!

Jelképes üzenetek

Ha épp döntéshelyzet előtt állsz, vagy rettegsz, félsz egy új élethelyzettől, akkor az valamilyen formában az álmaidban is megjelenik. Néha a tudatalattid megüzeni, hogy mit ne tegyél.

Előfordul, hogy az álomképeidben olyan helyekkel, tárgyakkal, személyekkel találkozol, amik és akik rejtetten segítenek egy dilemmádnál.

Igaz, hogy vannak álmoskönyvek, amikben állatoknak vagy tárgyaknak a jelentését találhatod meg, de ezek nélkül is ki tudod hámozni a válaszokat a saját fiktív sztorijaidból. Mindig nézz az álmod történéseinek a mélyére, keresd bennük a szimbolikus elemeket! Egy rossz előérzetet például egy félelmetes helyzet vagy állat jelezhet. Egy kedves, szeretetreméltó környezet vagy személy pedig jó előjelnek tekinthető.

Megismerheted a rejtett vágyaidat

Vannak titkos vágyaink, amikről nem szívesen beszélünk, de az álmainkban bizony előjönnek. Lehet ez egy új pozíció, egy nagy utazás, egy másik otthon vagy egy félrelépés. Az álmokban minden lehetséges, minden megtörténhet. 

Ha valakire haragszol vagy buzog benned a bosszúállás, az álmok a dühöd kiélésében is segíthetnek. Ugye volt már olyan, hogy olyasmit csináltál álmodban, amit a valóságban sosem tennél meg? Intim pillanatokat is megélhetsz olyasvalakivel, akiről még magadnak sem merted bevallani, hogy tetszik. 

Leszámolhatsz a gyerekkori sérelmeiddel

Néha olyan régi problémák és félelmek jönnek ki éjszaka, amiket már belepett a feledés homálya. A tudatalattid azonban őrzi a régi kínos, kellemetlen, fájdalmas élethelyezeteket és álmok segítenek ezeket feldolgozni.

Egy közeli rokon halálát sokszor csak évekkel később vagyunk képesek megemészteni. Egy elrontott vizsgát, egy megalázó szituációt, egy nagy összeveszést is sokszor évek múltán dolgozunk csak fel. 

Lehet, hogy nem is tudtál róla, hogy valami múltbéli sérelem akadályoz meg abban, hogy nyiss bizonyos dolgok felé. Blokkolhatja egy múltban megélt fájdalmas tapasztalat a párkapcsolati kiteljesedést is. 

Fogadd el a megtagadott énedet!

A szégyellt tulajdonságaid egy-egy álomsztoriban előbukkanhatnak. Alvás közben kibukhat például az irígység, a rivalizálás, a kárörvendés is a tudatalattidból. Volt már olyan, hogy szembesültél valamilyen személyiségjegyeddel egy álmod kapcsán? Javaslom, hogy figyelj arra, mit tudsz leszűrni az álomképeidből! Ha álomnaplót vezetsz, rengeteg izgalmas felfedezést tehetsz magaddal kapcsolatban.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!