Ezt árulják el az álmaid arról, hogyan telt az éjszakád

Nagy Niki
Írta: ,

Az álmoknak általában valaki vagy különösen nagy, vagy semmiféle jelentőséget nem tulajdonít – mindegy, melyik táborba tartozol, az biztos, hogy az alvásod minőségéről rengeteget el tudnak mondani. Figyelj rájuk, mert kiemelten fontos, hogy minden nap eleget és megfelelő minőségben aludj, hiszen a szervezeted csak így tud regenerálódni.

Egyáltalán nem álmodsz

Azt hihetné az ember, hogy jó jel, ha nem álmodik semmit, hiszen nagyon mélyen alszik, pedig ez egyáltalán nem így van. Ha huzamosabb ideig álom nélkül maradsz, és biztos vagy benne, hogy nem csak nem emlékszel rá, akkor lehet, hogy az alvási apnoe nevű betegségben szenvedsz. Ez egy légzési rendellenesség, és megakadályozza, hogy rendesen vedd a levegőt éjszaka, ezért soha nem tudsz elég mélyen aludni.

Kép forrása: IgorVetushko/Depositphotos.com

Lefekvés után azonnal álmodsz

Ha szinte azonnal elalszol, és rögtön álmodsz is, akkor van esély rá, hogy egy bizonyos fokon narkolepsziában szenvedsz. Ne aggódj, nem olyan rossz ez, mint amilyennek hangzik – csak azt jelenti, hogy azonnal az alvásod REM fázisába zuhansz, ami normál esetben nagyjából a negyedik fázis lenne.

A REM közben éljük át a legélénkebb álmainkat is, úgyhogy valószínűleg nagyon intenzíven is éled meg őket.

Ha ezt tapasztalod, és egyébként napközben folyton fáradt vagy, akkor könnyen lehet, hogy érdemes ellátogatnod az orvosodhoz, aki tud segíteni a narkolepszián.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!