Állatok jelentése álmainkban

Farkas Erika
Írta: ,
Állatok jelentése álmainkban
Sokszor ébredünk az éjszaka közepén egy rémisztő álomból, gyakran azonban már csak reggel tudjuk felidézni az éjszaka kellemetlen élményeit. Milyen állatok üldöznek az álmaidban? Gondolnád, hogy ezek olyan szimbólumok, amelyek fontos szerepet töltenek be az életedben?
Állat az álmokban

Ha kis állattal álmodunk, az általában az önbizalomhiányra utal, míg a barátságos és nagy állatok az emberszeretetre utalnak. Az állatok gyakran a belső érzéseinket, elnyomott érzéseinket jelenítik meg. 
Ha álmunkban egy állat elénk ugrik és megakadályoz minket a továbbhaladásban, az azt jelenti, hogy félünk valamit megtenni és ez állandó szorongást okoz a számunkra.
Sokszor előfordul, hogy egy állat beszél, vagy valamiféle emberi munkát végez az álmunkban, ezek az álmok általában nagyfokú kétségbeesést jeleznek, leginkább abban az időszakban jelentkeznek az életünkben, amikor úgy érezzük, hogy nincs kiút.

Baglyok

Ezeket a magányos és éjszakai állatokat körüllengi valamiféle misztikum, amely mindannyiunkban elindít egyfajta borzongást és félelmet. A népi mendemondák szerint a baglyok a halál hírnökei, hiszen megjelenésük után gyakran volt hallott a háznál.


Az igazat megvallva a baglyok régebben a virrasztó házban lévő fényre merészkedtek közelebb egy-egy helyhez, így alakult ki vészjósló szerepük a szájhagyományban. 
A bagoly az értelem megtestesítője is, éppen ezért amikor vele álmodunk, az általában arra utal, hogy harcol bennünk az értelem és az érzelem. Az álmokban megjelenő bagoly az érzékenységet és a magas érzelmi intelligenciát jelzi. Ha a bagoly beszél álmunkban, akkor az nagy szomorúságra és sértettségre utal, miszerint hiába szeretnénk megbocsátani valakinek, de nem tudunk.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!