Alapelemek, amik meghatározzák személyiségedet – Neked milyen tanácsokat adnak?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Alapelemek, amik meghatározzák személyiségedet – Neked milyen tanácsokat adnak?

Kép forrása: farm8.staticflickr.com

Az uralkodó őselemek közé tartozik a víz, a tűz, a föld és a levegő. Ezek az őselemek alapjaikban határozzák meg az emberek személyiségét, de további alcsoportokra bonthatóak, amik pontosítanak a tipikus jellemvonásokon.

A tűz elem jegyei Kép forrása: hubpages.com

A tűz az emberek életében az energiát, a meleget szimbolizálja, és ez illik az elem képviselőire is. Ők mindig határozottak, talpraesettek és vonzzák a többieket – akárcsak a tűz az éjszakában.

A tűz elem szilárd jegye az oroszlán. Az ide tartozó emberek központi szerepüket alapvetőnek tartják, született vezetők. Szilárd energiájuk arra összepontosítják, hogy összetartsák és irányítsák az embereket.

A tűz elem kardinális jegye a kos. Esetében meghatározó az önfejűség, a céltudatosság, amit a tűz energiájából merít. Gyors és valódi, nyers, elsöprő energia jellemzi.

A tűz elem változó jegye a nyilas, aki rugalmasságáról híres. Esetében a nyers energia fölött győzedelmeskedik az irányítás, ő ugyanis nagyban gondolkozik, és mindig rugalmasan változtat céljai érdekében.

 

A föld elem jegyei Kép forrása: vogue.com

Az ebbe a csoportba sorolható emberek tagjai két lábbal állnak a földön. Realisták, megbízhatóak és állhatatosak.

A stabilitás a legfontosabb számukra, legyen szó párkapcsolatról, vagy anyagiakról.

A föld elem kardinális jegye a bak. Az egyik öntudatosabb és becsvágyóbb jegy, képes mindent alárendelni a céloknak. Ez veszélyes játszma, mert borzasztó sikeres lehet, de a megvalósítás során mindenki sérülhet – saját maga is.

A föld elem szilárd jegye a bika. Törekszik arra, hogy mindent megtartson, amit elért, és hogy gyarapítsa a már megszerzett javakat. Ő is hajlamos rá, hogy a személyisége fölé helyezze mindezt, az egyensúlyra figyelnie kell.

A föld elem változékony jegye nem is lehetne más, mint a szűz. Ennek a jegynek tagjai már képesek elszakadni a földi javaktól, esetükben jelentősen megnyilvánul az intellektus. Ez nem jelenti azt, hogy nem fontosak számukra a földi javak, de nem ez az elsődleges.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?