Alapelemek, amik meghatározzák személyiségedet - neked milyen tanácsokat tartogatnak?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Alapelemek, amik meghatározzák személyiségedet - neked milyen tanácsokat tartogatnak?

Kép forrása: farm8.staticflickr.com

Az uralkodó őselemek közé tartozik a víz, a tűz, a föld és a levegő. Ezek az őselemek alapjaikban határozzák meg az emberek személyiségét, de további alcsoportokra bonthatóak, amik pontosítanak a tipikus jellemvonásokon.

Először is tisztázzuk, milyen őselem uralkodik a te horoszkópod felett! A tűzjegyűek közé tartoznak a kosok, oroszlánok és nyilasok. A vízjegyűekbe a rákok, a skorpiók és a halak sorolhatóak, míg a levegőjegyűekhez a mérlegek, a vízöntők és az ikrek. A további jegyek, a bakok, a bikák és a szüzek azok, akik a föld elemek közé tartoznak.

Az elemek most már egyértelműek, de mi a helyzet az alcsoportokkal? Minden elemben található egy kardinális, egy szilárd és egy változó jegy, amik plusz tulajdonságokat biztosítanak tulajdonosaik számára, és minden elemben más-más személyiségvonásokat hívnak életre.

Kardinális jegyűek a bakok, a mérlegek, a rákok és a kosok, szilárd jegyűek a bikák, a vízöntők, az oroszlánok és skorpiók, változó jegyűek pedig a szüzek, az ikrek, a halak és a nyilasok.

Kardinális, szilárd és változó Kép forrása: apid/depositphotos.com

A kardinális jegyűek képviselik az aktivitást, az energiát, a pörgést. Mindig céltudatosak, magabiztosak és határozottak, semmit sem tesznek véletlenül, folyton gondolkodnak, analizálnak, és a következő lépésen agyalnak.

Vezetőnek, főnöknek születtek.

A szilárd jegyűek nem olyan energikusak, mint a kardinális jegyűek, ám ezt ellensúlyozzák kitartásukkal, öntörvényűségükkel. Mindig megfontoltan, előrelátóan döntenek, ugyanis számukra nem csupán a cél, hanem az oda vezető út is éppolyan fontos. Állhatatosak, kitartóak és egyértelműen helytállnak az életben.

A változó jegyek – ahogy nevükből is ered – rendkívül rugalmasak, simulékonyak, alkalmazkodó képesek. Gyorsak és alapvetően jellemző rájuk a mozgékonyság, ami nem csupán a fizikai, hanem a szellemi létben, gondolkozásban is megnyilvánul.

 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv