A szívmágnes tükör hatásai

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Rüdiger Schache A szívmágnes titkai (Édesvíz Kiadó, 2009) című könyvéből választottunk idézeteket, amelyek arról szólnak, hogy milyennek érzékel minket a külvilág, és milyen hatások érkeznek vissza hozzánk.  

Mágnes és tükör

„Azok az emberek és események, akiket és amelyeket bevonzottál az életedbe, tükörként mutatják mágnesed legfontosabb összetevőit.

A ’tükör’ nem azt jelenti, hogy minden, amit bevonzottál, hozzád hasonlít. Azt jelenti, hogy a másik személy utal valamire, ami a te mágnesedben található. 


Így nyerhetsz erőt az élet nehézségeihez: A Titok című könyv írónőjének tanácsai


… a tükör nem egyszerűen csak visszatükrözi, milyenek vagyunk. Sokkal többet mutat ennél! A külvilágban történt eseményekről leolvashatjuk, mi zajlik a mágnesünkben.

Ha ezt felismerjük, befolyásolhatjuk is az eseményeket. Szívmágnesed négyféle módon hat: hasonlót, ellentéteset, elutasítottat vagy egy ’csodát’ vonz magához.”

Hasonlóság

„Ha bevonzottál az életedbe egy embert, akiben számos hasonlóságot fedezel fel, jó érzés tölt el, és egy csapásra megérted, miért találtatok egymásra. 

Ezekben a pillanatokban azt is felismered, milyen vagy valójában. Észreveszed, hogy a másik ember hasonlít rád, és szeretetet, valamint vonzódást érzel ezek iránt a tulajdonságok iránt.

Mivel a másik hasonlít rád, nemcsak iránta érzel szeretetet, hanem saját magad iránt is. Viszontlátod magad a másik személyében.”