A Föld a Vízöntő korába lépett - Az új korszak 5 ezoterikus fogalma

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
A Föld a Vízöntő korába lépett - Az új korszak 5 ezoterikus fogalma

Az Egyesült Államokban körülbelül 40 évvel ezelőtt létrejött New Age mozgalom középpontjában a vallásokon általában kívül álló, saját lelki útját kereső ember áll. Tanításának lényege, hogy a Föld a Vízöntő korába lépett, ami egy új kor kezdetét jelenti. Az új korszakra jellemző, hogy a nem hétköznapi jelenségek megfigyelése alapján számos fogalom keletkezett. Ezekből szedtünk össze néhányat.

Csí (chí, kí)

Ezt a szót az ezotéria és a távol-keleti természetgyógyászat egyaránt használja. Láthatatlanul áramló életenergia, amely sokféle módon tud megnyilvánulni az emberi létben. Ez az energiaáramlás határozza meg az egészségünket, az erőnlétünket, az érzelmeinket, a kommunikációnkat, a szexualitásunkat. A keleti filozófiákban a fizikai test és a szellem hat az energiára: ha fáj valamink, gyengébbnek érezzük magunkat, és ha egy cselekvést örömmel végzünk, az energiánk megsokszorozódik.
A csí szabályozására alkalmas eszközök például szellemi útként jóga, a természetgyógyászati módszerek közül az akupunktúra, a bioenergetikai és más kezelések. A térrendezés művészete, a feng shui szintén alkalmas a csí irányának szabályozására. Életszemléletünk megváltoztatásával, pozitív beállítottsággal a szellem felől magunk is növelhetjük az energiaszintünket.

Duálpár

A „duálpár” a New Age kultúra kifejezése arra, hogy mindenkinek létezik egy lélektársa, akivel azonos energiaforrásból származik és metafizikai értelemben egységet alkot. A valóságban ritkán találkozunk lélekpárunkkal.

Feltevések szerint a duálpárok a távolból is kiegészíthetik egymást egy magasabb szintű tudati szférában egyesülve. A férfi-nő egység kettéválásának majd újra egymásra találásának története ősidők óta létezik.
Egyes ezoterikusok szerint egyszerre több duálpárunk is lehet, nem feltétlenül testi formában. Egy másik elképzelés arról szól, hogy a két fél két különálló lélek, de annyira hasonlóak, hogy az energiaterük egymáshoz vonzza őket. Bármelyik elmélet is igaz, tapasztalatok bizonyítják, hogy duálpárok valóban léteznek, és valószínű, hogy a földi lét során egymásra találnak.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!