7 intelligencia típus létezik – Neked vajon melyik a legmagasabb?

Szirák Viki
Írta: ,
7 intelligencia típus létezik – Neked vajon melyik a legmagasabb?

Régen azt gondolták, az emberi tudás mértékét csak egyféle teszttel lehet lemérni, ami megmondja, milyen magas az IQ-szintünk. Mára viszont a kutatók is belátták, hogy az intelligenciának több típusa is létezik, és mindenki kiemelkedő valamelyikben. A lényeg, hogy megpróbáld te is kideríteni, melyik a legmagasabb a te esetedben, mert ezzel (és ennek fejlesztésével) tudod a legtöbbet kihozni magadból!

Első típus: Nyelvi intelligencia Kép forrása: reviewmaster.com

Akinek ez az intelligenciája a legmagasabb, az a személy mindig nagyon változatosan és érthetően fejezi ki magát. Nem okoz neki gondot az idegennyelvek tanulása, sőt, a tanulás önmagában sem: de fontos, hogy mindig kézzel írt, saját jegyzetekből tanul, mert ez marad meg legkönnyebben a fejében. Szeret olvasni és vitatkozni, valamint nagyon jól bele tudja képzelni magát mások helyzetébe.

Ezt a szakmát választják általában: újságíró, színész, tolmács, politikus

Második típus: Logikai intelligencia Kép forrása: photogrist.com

Ők nagyon profi matekosok, és mindig is közelebb álltak a reál tárgyakhoz. Nagyon jól meg tudják oldani a logikai fejtörőket, és a bonyolultabb problémákra is találnak átfogó megoldásokat.

Ügyesen állítanak össze terveket, így a saját idejüket is mindig jól be tudják osztani; ahogy azt is, anyagilag mit engednek meg maguknak, és mit nem. Jobban szeretik a rendszerezett életmódot, ezért tőlük nem megszokott, hogy spontán kalandokba keveredjenek.

Ezt a szakmát választják általában: könyvelő, mérnök, építész, matematikus

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján