5 jövendölési módszer vízből, ami neked is működik

Írta: ,

A víz a tudatalattinkat szimbolizálja: amikor belenézünk, a lelkünk legmélyén morajló érzések és gondolatok törhetnek belőle a felszínre. Természetes vizek közelében, de akár egy pohár víz mellett ülve is üzeneteket kaphatsz arra vonatkozóan, ami a fantáziádat a leginkább foglalkoztatja.

Automatikus írás

1/5 Automatikus írás

Papíron vagy víz fölött végezhető technika. Relaxált állapotban más tudati tartományokból érkező üzeneteket írhatsz.

Lazítsd el minden izmodat, lélegezz lassan és egyenletesen. Hagyd, hogy egy láthatatlan kéz irányítsa a kezedet. Sok könyv keletkezett már így.

Ha kipróbálod ezt a módszert, magad is megtapasztalhatod, hogy meglepő üzenetek kerülhetnek ilyenkor papírra.

Amikor relaxációs helyzetbe kerülsz, és átjár a derűs, várakozó nyugalom érzése, majd elindul a kezed, maradj ebben az állapotban, amíg a kezed meg nem áll.

Az automatikus írás készségét gyakorlással fejlesztheted. Eleinte talán csak firkák, körök lesznek a papíron. A kéz gyakran bámulatos sebességgel írja le a szavakat anélkül, hogy erre a tulajdonosától tudatos parancsot kapna.

Ezt az eljárást úgy kapcsolhatod össze a vízzel, hogy egy poharat háromnegyedig töltesz, és az íróeszközödet fölé tartod.

Jóslás vízből

2/5 Jóslás vízből

Vegyél elő egy üvegpoharat. A pohár felülete legyen sima, ne látsszon rajta se minta, se vésés.

Tölts bele vizet körülbelül háromnegyedig, majd tedd magad elé egy biztonságos felületre, hogy egyenesen álljon. Úgy helyezkedj el, hogy kényelmesen ráláss a víz felszínére, de ne a felszínt nézd, hanem a vízbe tekints.

A testtartásod és a tekinteted továbbra is legyen laza. Figyeld, mi történik. Az első néhány próbálkozásnál még előfordulhat, hogy nem látsz semmit. Némi gyakorlás után meg fogod tanulni ezt a jövendölési módot.

Lehet, hogy már az első alkalommal lesz látomásod. A tapasztalatok azt mutatják, hogy néhány pillanattal a látomás előtt opálossá, zavarossá válik a víz, vagy a víz változatlan marad, de mély belső nyugalmat fogsz érezni.

Ezután a pohár eltűnik, és a helyén megjelenik egy kép, amely megadja a kérdésedre a választ a jelent vagy a jövőt illetően. 

Vízigézet

3/5 Vízigézet

Ezt a technikát bárhol alkalmazhatod, ahol víz van. Ha patakba, pocsolyába, tóba, folyóba, tengerbe nézel, megláthatsz dolgokat.

Helyezkedj el a víz mellett kényelmesen, és határozz meg egy célt, majd figyeld meg, milyen gondolatok jutnak eszedbe, és hogyan kapcsolódnak a célodhoz.

További kérdéseket is feltehetsz, amelyekre meghatározó üzenetek érkezhetnek.

Kérdésfeltevés nélkül is meditálhatsz a vizet nézve, engedve, hogy gondolataid szabadon szárnyaljanak.

Előfordulhat, hogy érzések és gondolatok helyett látomásaid támadnak közben.

Hullámjóslás

4/5 Hullámjóslás

Ezt a módszert akkor tudod gyakorolni, amikor tenger mellett vagy. A tenger hömpölygő hullámai hipnotikus hatásúak.

Ülj le biztonságos távolságban a víztől, és hagyd, hogy a hullámzás ringatása réveteggé tegyen.

Egyre ritkábban fogsz pislogni, és olyan érzés fog majd el, mintha szemlélődésed tárgya magával ragadna.

Fogalmazz meg magadban egy kérdést, és miután sikerül elérned ezt az állapotot, megkapod rá a választ.

Úgy is juthatsz információkhoz, ha nem teszel fel kérdést. 

Kívánságkút

5/5 Kívánságkút

Régi hagyomány, hogy valamilyen céllal pénzérméket dobunk a vízbe. Az ókori görögök a víz isteneit így próbálták kiengesztelni.

Amikor érme pottyan a kútba vagy a szökőkútba, a víz felkavarodik, majd amikor újra elsimul, és meglátjuk benne a tükörképünket, akkor a víz isteneitől kívánhatunk valamit.

Jóslásra is lehet használni ezt a módszert.

A megnyugvó vízben megpillanthatjuk leendő kedvesünk arcát. Ezt a szertartást főleg telihold idején érdemes elvégezni, mert a hold jó hatással van a szerelmi ügyekre. 

A cikk megírásához Richard Webster Gábriel arkangyal (Édesvíz Kiadó, 2006.) című könyvét használtuk.