5 dolog, amit tudnod kell a karmáról

Írta: ,

Életed során valószínűleg te is találkoztál már néhányszor a karma kifejezéssel. De azt tudod, pontosan mit is jelent, hogyan működik, és a segítségével hogyan változtathatod meg az egész életedet – méghozzá pozitív irányba? Ha nem, most eláruljuk!

Te is alakítasz a világon! Kép forrása: boredpanda.com

1/5 Te is alakítasz a világon!

Minden egyes cselekedetünk valamilyen hatást vált ki a környezetünkből. A gondolataid és tetteid rendkívül erősek, és hihetetlen energiát visznek magukkal. És hogy ez mit jelent?

Akármit csinálsz, az (néha rögtön, néha csak hosszú idővel később) visszatükröződik az életedben. A gondolataid és érzéseid a belső világodat képesek alakítani, míg a szavaid és cselekedeteid a téged körülvevő környezetre vannak kihatással. Akárhogy is: talán tudatodon kívül, de folyamatosan alakítasz a világon.

2/5 A boldogság és keserűség megteremtője

Maga a kifejezés a buddhizmusból származik, és arra utal, hogy valójában minden cselekedetedért kizárólag te vagy a felelős. Ez pedig azt jelenti, hogy te magad teremted meg a boldogságodat és a keserűségedet is, idővel pedig olyan helyzetbe kerülsz, amibe másokat hoztál.

Sokan úgy vélik, hogy minden, amit megtapasztalsz az életedben, azért van, mert a karma szeretné, hogy átéld őket. Minden gondolat és érzés már "elő volt készítve" számodra, hogy megbirkózz velük, és képes legyél tanulni is belőlük. Noha nem menekülhetsz el a múltad elől, ezáltal képes leszel megváltoztatni a jövődet.

Jó vs. Rossz karma Kép forrása: 500px.com

3/5 Jó vs. Rossz karma

Persze van különbség jó és rossz karma között. Gondolj egy olyan személyre, akit nem kedvelsz. Most képzeld el, hogy kitalálsz egy tervet, amivel lelki fájdalmat okozhatsz neki, és véghez is viszed ezt az ötletet. Így hozol létre magadnak úgymond "rossz karmát", hiszen szándékosan bántottál valakit.

Még ha képes is vagy elhitetni másokkal, hogy nem ez volt a célod, az univerzumot nem tudod becsapni. És pont az ehhez hasonló elhatározások teremtik meg a karmát, amely ugyanilyen hatást ér el a te életedben.

Megváltoztathatom a karmámat? Kép forrása: bohemiandiesel.com

4/5 Megváltoztathatom a karmámat?

A karmát sosem leszel képes megállítani, de szerencsére megváltoztathatod azt. Minden, amit a múltban tettél, "elfelejtődik", és tiszta lappal folytathatod az életed – amennyiben jót cselekszel, és pozitívan gondolkodsz.

Elvégre te magad teremtetted a sorsodat, ugyan miért ne tudnád átalakítani azt?

Az első lépés a megbánás: az univerzum látja az érzéseidet, ehhez viszont tényleg komolyan is kell gondolnod azokat. Ha ezt sikerül elérned, meg kell tanulnod az őszinte kedvességet és szeretetet, ugyanis ez az egyetlen módja annak, hogy megteremtsd a "jó karmát" az életedben.

A türelem a kulcs Kép forrása: underwaterphotography.com

5/5 A türelem a kulcs

Sokan épp azért nem hisznek a karmában, mert nem látják rögtön a változást. Viszont fontos, hogy türelmes legyél: olyan ez, mint amikor elültetsz egy apró magot, amiből idővel hatalmas bokrok nőnek ki.

Az univerzum is így működik, de egy biztos; a karma tökéletesen megfelelő időben jelenik meg az életedben. Nem számít, hogy a jó cselekedeteid után mennyit kell várnod, ugyanis ezek sosem maradnak hatás nélkül – akárcsak a rossz tetteid sem.