5 dolog, amit tudnod kell a karmáról

Kerekes Vivien
Írta: ,
5 dolog, amit tudnod kell a karmáról

Életed során valószínűleg te is találkoztál már néhányszor a karma kifejezéssel. De azt tudod, pontosan mit is jelent, hogyan működik, és a segítségével hogyan változtathatod meg az egész életedet – méghozzá pozitív irányba? Ha nem, most eláruljuk!

Te is alakítasz a világon! Kép forrása: boredpanda.com

Minden egyes cselekedetünk valamilyen hatást vált ki a környezetünkből. A gondolataid és tetteid rendkívül erősek, és hihetetlen energiát visznek magukkal. És hogy ez mit jelent?

Akármit csinálsz, az (néha rögtön, néha csak hosszú idővel később) visszatükröződik az életedben. A gondolataid és érzéseid a belső világodat képesek alakítani, míg a szavaid és cselekedeteid a téged körülvevő környezetre vannak kihatással. Akárhogy is: talán tudatodon kívül, de folyamatosan alakítasz a világon.

Maga a kifejezés a buddhizmusból származik, és arra utal, hogy valójában minden cselekedetedért kizárólag te vagy a felelős. Ez pedig azt jelenti, hogy te magad teremted meg a boldogságodat és a keserűségedet is, idővel pedig olyan helyzetbe kerülsz, amibe másokat hoztál.

Sokan úgy vélik, hogy minden, amit megtapasztalsz az életedben, azért van, mert a karma szeretné, hogy átéld őket. Minden gondolat és érzés már "elő volt készítve" számodra, hogy megbirkózz velük, és képes legyél tanulni is belőlük. Noha nem menekülhetsz el a múltad elől, ezáltal képes leszel megváltoztatni a jövődet.