5 dolog, amire képes a tudatalattid - Hagyod neki?

Berényi Nóri
Írta: ,

De mi is az a tudatalatti? Sokféleképpen hívhatjuk. Felsőbb Én, belső hang, isteni sugallat, de a lényeg ugyan az. Egy hang, mely próbál neked súgni, ami mindig ott van veled, ha éppen elakadtál az életedben. Képes a semmiből felemelni és valami újat teremteni, persze csak, ha hagyod neki.

Megvéd a rossztól Kép forrása: erstudio/Depositphotos

Volt már veled olyan, hogy nem értetted miért, de valamiért más útvonalon szerettél volna munkába menni? Vagy később nyert értelmet, hogy miért késted le reggel a buszt?

Ezeket a legtöbb ember figyelmen kívül hagyja, sőt talán még furán is nézne rád, ha megpróbálnád meggyőzni őket arról, hogy ez mind okkal történt.

Nem kell mindenben a jeleket látni, de van, amit észre kell venned, mert neked szól! Sokszor a tudatalattink ment meg minket bizonyos szituációktól, emberektől, ezért kell megtanulnod hallgatni rá.

Hogyan? Kép forrása: unsplash.com

Sokan összekeverik az ego hangját a tudatalattival, de a különbség onnan lelhető fel, hogy a tudatalattid soha nem önző, rosszindulatú, vagy irigy. Tehát tiszta és kizárólag azért van, hogy téged a jó irányba tereljen.

Mégis annyira eltávolodtunk belső hangunktól, hogy nehéz meghallani, újra felfedezni. De nem is lehetetlen.

Nem kell órákig lótuszülésben meditálva várnod, hogy meghalld, csupán teremtsd meg a saját nyugalmadat egy olyan helyen, ahol jól érzed magad és tegyél fel néhány egyszerű kérdést magadnak.

Először csak tesztelgesd, hogy miket hallasz, milyen reakciók érkeznek és mikor már egyértelmű válaszokat hallasz, akkor jöhetnek a komolyabb témák.