5 dolog, amire képes a tudatalattid - Hagyod neki?

Írta: ,

De mi is az a tudatalatti? Sokféleképpen hívhatjuk. Felsőbb Én, belső hang, isteni sugallat, de a lényeg ugyan az. Egy hang, mely próbál neked súgni, ami mindig ott van veled, ha éppen elakadtál az életedben. Képes a semmiből felemelni és valami újat teremteni, persze csak, ha hagyod neki.

Megvéd a rossztól Kép forrása: erstudio/Depositphotos

1/5 Megvéd a rossztól

Volt már veled olyan, hogy nem értetted miért, de valamiért más útvonalon szerettél volna munkába menni? Vagy később nyert értelmet, hogy miért késted le reggel a buszt?

Ezeket a legtöbb ember figyelmen kívül hagyja, sőt talán még furán is nézne rád, ha megpróbálnád meggyőzni őket arról, hogy ez mind okkal történt.

Nem kell mindenben a jeleket látni, de van, amit észre kell venned, mert neked szól! Sokszor a tudatalattink ment meg minket bizonyos szituációktól, emberektől, ezért kell megtanulnod hallgatni rá.

Hogyan? Kép forrása: unsplash.com

2/5 Hogyan?

Sokan összekeverik az ego hangját a tudatalattival, de a különbség onnan lelhető fel, hogy a tudatalattid soha nem önző, rosszindulatú, vagy irigy. Tehát tiszta és kizárólag azért van, hogy téged a jó irányba tereljen.

Mégis annyira eltávolodtunk belső hangunktól, hogy nehéz meghallani, újra felfedezni. De nem is lehetetlen.

Nem kell órákig lótuszülésben meditálva várnod, hogy meghalld, csupán teremtsd meg a saját nyugalmadat egy olyan helyen, ahol jól érzed magad és tegyél fel néhány egyszerű kérdést magadnak.

Először csak tesztelgesd, hogy miket hallasz, milyen reakciók érkeznek és mikor már egyértelmű válaszokat hallasz, akkor jöhetnek a komolyabb témák.

Segítségével megtalálhatod az életed értelmét Kép forrása: unsplash.com

3/5 Segítségével megtalálhatod az életed értelmét

Ez lehet az, hogy főállású anya legyél, esetleg világutazó, vagy egy magazin főszerkesztője. Mindenkinek más van megírva és nagyon sokszor jelez ez a hang, hogy mi a te történeted.

Vannak, akik tudatosan elnyomják ezt a hangot és az érzéseket, melyeket küld, de, ha te is így teszel, akkor könnyen lehet, hogy soha nem valósítod meg azt a valamit, amiért megszülettél.

Mindenki hajszolja a nagyravágyó álmokat, de nem lehet, hogy csak a világ akarja, hogy ezekben találjuk meg saját boldogságunkat?

Inkább tanulj meg kommunikálni ezzel a hanggal, mert hidd el, ő mindig a javadat akarja majd.

4/5 Toboroz neked

Érdekes, hogy vannak emberek, akik egyből szimpatikusak számunkra és vannak, akiket élből elutasítunk. Ez teljesen természetes, hiszen máskülönben több milliárd ember lenne életed része, de vajon ki dönti el, hogy kivel kerülünk kapcsolatba, kinél érezzük azt a bizonyos pluszt, mely alapján beengedjük az életünkbe?

Hívhatjuk kémiának, megérzésnek, szimpátiának, de valójában a tudatalattid jelez neked. Ha kicsit spirituálisabb síkon gondolkodunk, akkor mondhatjuk, hogy előző életekből felismeritek egymást és ehhez jelez a belsőtök, de nem feltétlen kell ennyire elrugaszkodnunk ahhoz, hogy megértsük ennek működését.

Egyszerűen csak tudd, hogy él benned valaki, aki mindig tudja, hogy kire van szükséged.

Kimozdít a kényelmesből Kép forrása: unsplash

5/5 Kimozdít a kényelmesből

Ha hagyod, ő lesz életed legnagyobb mozgatórugója és biztosan nem fogja neked hagyni, hogy csak úgy legyél.

Tudatalattid pontosan tudja, hogy mit szeretnél és mindent meg is fog tenni azért, hogy megvalósítsd azokat az álmokat, melyekért itt vagy. Persze nem mindenható, a cselekvés és az akarat a te kezedben van, viszont, ha te segítesz magadon, akkor minden támogatást meg is fogsz kapni tőle.

Akár el is nevezheted tudatalattidat, így könnyebb lesz vele kommunikálnod. Ha megtanulsz vele beszélni, akkor senki másra nem lesz szükséged egy döntés meghozatalához sem.