4 személy, akikkel nem véletlenül hozott össze a sors - és csak utólag derül ki, mennyit segítettek neked

Írta: ,

Ha csak nem gondolsz át mindig mindent nagyon alaposan, talán nem is döbbentél rá idáig, hogy a te életedben is több olyan ember volt, akikkel nem véletlenül hozott össze a sors. Lehet, hogy ezek az emberek csak ideig-óráig gazdagították (vagy éppen mérgezték) a mindennapjaidat, de az biztos, hogy mindent alaposan felforgattak maguk körül. Te már találkoztál velük?

Aki rádöbbentett valamire Kép forrása: inspiredbythis.com

1/4 Aki rádöbbentett valamire

Hogyan ismered fel? Jellemző módon teljesen más nézeteket vall, mint te. Éppen ebből adódik, hogy nagyon idegesítőnek, zavarónak találtad az elején, egészen addig, míg végre el nem jutottatok odáig, hogy komolyabban elbeszélgessetek. Ekkor azonban olyat mondott, vagy tett, ami teljesen meghökkentett, és sokáig gondolkoztál rajta. Sőt, talán teljesen más nézetekkel éltél tovább, mint előtte.

Miért hozott össze vele a sors? Mert itt volt az ideje, hogy kicsit kilépj a komfortzónádból, és más oldalról is meglásd a dolgokat. Túlságosan szűklátókörűen gondolkoztál, esetleg elfelejtetted, milyen céljaid vannak, miket tűztél ki magad elé. Ez az ember segített, hogy másként lásd a dolgokat, és ezzel minden bizonnyal elősegítette, hogy egy jobb úton haladj tovább – még, ha ez egyáltalán nem is tűnt lehetségesnek.

2/4 Aki mindig emlékeztet valamire

Hogyan ismered fel? Nagyon könnyű dolgod van a felismerés során, ugyanis ez az ember megmagyarázhatatlan módon kellemes érzéseket kelt benned.

Akkor is, ha előtte sosem találkoztatok, és akkor is, ha minden nap összefuttok pár mondat erejéig. Számodra is megmagyarázhatatlan módon, de iszonyúan jól érzed magadat mellette, és úgy érzed, mindig energiákkal, célokkal telítődve intesz búcsút neki.

Miért hozott össze vele a sors? Azért, hogy emlékezz arra, mi az, ami igazán fontos. Ebben az őrült, rohanó világban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a valódi emberi értékekről, és alapvetőnek tartani azokat a kincseket, amiket birtokolunk – pedig egyáltalán nem magától értetődő, hogy a mieink lehetnek. Ilyen a szerelem, az egészség, vagy akár a boldogság. Ez az ember arra emlékeztet, hogy egy mosoly mindent szebbé varázsol, a pozitív hozzáállás minden esetben segítség, és hogy az örömöt mindig először saját magadban kell keresned.

Aki mindig csak bánt Kép forrása: stocksy.com

3/4 Aki mindig csak bánt

Hogyan ismered fel? Egyáltalán nem nehéz felismerned ezt az embert, ugyanis rendszeresen rossz élményeket tudsz társítani hozzá. Ha meglátod, máris görcsbe rándul a gyomrod, és előre azon rettegsz, vajon milyen sérelmet, bántást tartogat számodra. Nem kell, hogy ez a személy kifejezetten közeli ismerős legyen, vagy akár szoros kapcsolatot ápolj vele, de természetesen ez is előfordulhat. Azonban pl. egy kollégád, a főnököd, vagy akár a szomszédod is ide sorolható.

Miért hozott össze vele a sors? A legjellemzőbb magyarázat, hogy a sors így próbálja felhívni a figyelmedet arra, mennyire rossz úton jársz, milyen jövő vár rád akkor, ha nem változtatsz sürgősen, és térsz vissza a kiindulópontra. Teljesen kikészít a főnököd, vagy egy kollégád? Ez szörnyű, de nem azt ígérted magadnak, hogy csak ideiglenesen választod ezt a munkahelyet, és már három éve ott vagy? Kiborító a szomszédod, egyszerűen utálsz hazamenni? És mi a helyzet azzal, hogy már fél éve el akartál költözni? Ki tudja, mi vár rád az új munkahelyeden, vagy az új albérletedben… Sose maradj sokáig mérgező környezetben!

4/4 Aki segít, hogy fejlődj

Hogyan ismered fel? Nem biztos, hogy véletlenül találkozol vele, sokan kifejezetten keresik azokat az embereket, akik betölthetnek egyfajta tanító szerepet az életükben. De az is lehet, hogy egyértelmű a jelenléte, támogatása, pl. ilyen szerepet tölthet be az életedben egy nagyszülő, vagy akár a szerelmed, a barátod is. Az garantált, hogy felismered állandó segítő, támogató szándékáról, ami minden esetben őszinte, de jószívű.

Miért hozott össze vele a sors? Mert mindenkinek szüksége van egy mentorra, egy támogató emberre, akire mindig számíthat. Ezek a személyek egyfajta tükrök, visszatükrözik az érzelmeinket, gondolatainkat, ám egy sokkal tisztább, egyértelműbb képben. Sokszor nem is kell, hogy tanácsot adjanak, elég a puszta jelenlétük ahhoz, hogy boldogabb és kiegyensúlyozottabb légy. Bár úgy tűnhet, nincs oka, hogy melléd rendeltettek, idővel majd meglátod, az ő bölcsességüket te is továbbítod majd másoknak, a következő generációnak – így pedig örökre életben maradnak a gondolataik.