4 spirituális rutin, ami segít téged a boldogság elérésében és megtartásában

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nem minden esetben könnyű helyesen dönteni, főleg nem egyszerű úgy élni, hogy örökké csak a boldogság és a kiegyensúlyozottság leng körbe minket. Azonban nem is lehetetlen, és neked is legalább törekedned kell rá. Az alábbi négy spirituális rutin abban segít, hogy könnyebben megtaláld a harmóniát a hétköznapokban, és az így elsajátított összhangot sokáig meg is tarthasd!

Az ezoterikus világban nem is kérdés, hogy létezik a karma, és érdemes is a tanításai alapján élni. A karma lényege annyi, hogy amit adsz, azt vissza is kapod: ha nem akkor és ott, akkor máskor, más formában – egyes tanok szerint egy másik életben. Akárhogy is legyen, abból baj még nem született, ha segítettél valakinek, aki rászorult, vagy támogattál valakit, akinek szüksége volt rá. Ha másért nem, a tiszta lelkiismeretért, és azért a tudatért, hogy nem keltél fel hiába, próbálj segíteni másokon!

Vezesd be az új rutint: Minden héten gyűjtsd össze, mennyi jót tettél az elmúlt napokban! Az apró dolgok is számítanak, pl. elengedtél egy sérelmet a füled mellett a nélkül, hogy veszekedtél volna, vagy előreengedtél valakit a villamoson ahelyett, hogy te is nekiálltál volna tolakodni. Ha türelmes vagy és odafigyelsz a jó cselekedetekre, azok teljesen természetesek lesznek az életedben, és te is részese leszel a megmagyarázhatatlannak tűnő, kellemes élményeknek.

A karma gyakorlása már egy igen tökéletes lépés a lelki tisztaság felé, de sok embernek jóval többre van szüksége ennél. Egyszerűen azért, mert annyira zsúfoltak és stresszesek a hétköznapjaink, hogy képtelenek vagyunk lazítani.

Amikor mégis ott lenne az alkalom, akkor pedig általában netezünk, vagy éppen bámuljuk a tévét ahelyett, hogy saját magunkat építenénk, és lelki megújulásunkra törekednénk.

Vezesd be az új rutint: Minden nap legyen minimum 20 perced kizárólag magadra! Ez alatt az idő alatt zárd ki teljesen a külvilágot, tudatosan arra törekedj, hogy helyesen lélegezz, és száműzd magadból a nap rossz emlékeit, élményeit. Ha tökélyre fejlesztenéd a relaxációt, menj el egy meditáció, vagy jógatanfolyamra, esetleg próbáld ki az agykontrollt!