4 módszer, amivel megszabadulhatsz a negatív energiáidtól

Szabó Erzsébet
Írta: ,
4 módszer, amivel megszabadulhatsz a negatív energiáidtól

Kép forrása: unsplash

Mindenkiben lappanganak a negatív érzelmek, kikben erőteljesebben, kikben kevésbé, ráadásul az aktuális élethelyzetek is nagyban befolyásolják ezeket az energiákat. Ami biztos: érdemes tőlük minél előbb megszabadulnod neked is, mert akár teljes mértékben is rátelepedhetnek az életedre. De milyen módszerekkel érdemes próbálkoznod?

Minden a tápláléktól indul Kép forrása: unsplash

Furcsa, hogy erről beszélünk a lelki dolgok kapcsán? Mégis, iszonyúan fontos, hogy a táplálkozást is megemlítsük, ugyanis rengeteget nyom a latban, mit eszel. Elég, ha arra gondolsz, mikor nehéz, zsíros ételeket fogyasztasz, mennyire nyomottnak érzed magadat, másra sem vágysz, mint lepihenni.

Ez egyáltalán nincs jól! Az étkezésnek pont az a szerepe, hogy feltöltsön, energiát adjon. Erre nem képesek az olajban sült, agyonfőzött élelmiszerek, de a legújabb kutatások szerint a túl sok fehérje és a hús is kifejezetten ront az energetikai állapotunkon.

Nem úgy a friss zöldségek, gyümölcsök és a teljes értékű gabonák… Ha nem is tudod elképzelni, hogy kizárólag ezekből fedezd a mindennapi táplálkozásodat, legalább túlnyomó részben hagyatkozz rájuk! Hetek elteltével garantáltan, de már napok múltán is felfedezheted, mennyi negatív energiától szabadulsz meg attól, ha bűntudat nélkül étkezel, és olyan alapanyagokkal táplálod a szervezetedet, ami valóban tápláló és hasznosítható.

Mély belégzések Kép forrása: unsplash

Amennyire banális, annyira jól működik ez az egyszerű módszer, ráadásul tényleg bármikor és bárhol bevetheted. Minden relaxációs, befelé fordulós mozgás, meditáció azzal kezdődik, hogy rendezed a légzésedet, így aztán érdemes legelőször is ehhez a lehetőséghez fordulnod, ha úgy érzed, túl sok benned a negatív energia.

A mélylégzés segít megnyugodni, felkészülni az előtted álló kihívásokra, feladatokra, ráadásul a testednek és a lelkednek is jót tesz. Ha van rá alkalmad, hogy kicsit elvonulj, érdemes picit relaxálnod, behunynod a szemedet, és arra koncentrálnod, hogy minden egyes kilégzéssel újabb és újabb negatív érzés, energiahalmaz távozik a szervezetedből.

Hidd el, hogy működik!