4 jel, hogy a vonzás törvénye a te életedben is jelen van

Írta: ,

A vonzás törvénye tulajdonképpen azt jelenti, hogy a gondolatodnak teremtő ereje van: amire gondolsz, az energiával bír, és hatással van rád, az életedre. Ha a rossz dolgokra koncentrálsz, akkor rossz dolgok történnek majd veled, de ha jókra, akkor azokat vonzod be. De honnan tudhatod, hogy ez a jelenség a te életedben is működik?

1/4 Megkapod, amire vágysz

Ez a megállapítás meglehetősen kézenfekvő, ám mégis az elsődleges jele annak, hogy nálad is működik a vonzás törvénye. Bár határ a csillagos ég, a rendszer működésére utal, ha tényleg azt érezheted, hogy mindened megvan és elégedett lehetsz.

Nyilván vannak dolgok, amiken lehetne javítani, vagy amiken még változtathatnál, de a lényeg, hogy tökéletesen elégedett vagy azzal, amid van.

Ezzel a gondolatmenettel szorosan együtt jár a hála, ami szintén egy nagyon pozitív érzés – márpedig a pozitív gondolkodás vonzza magával a további jó dolgokat. Te csak azt veszed észre, hogy sorra történnek veled a szerencsés fordulatok, ha pedig valami mégis rosszul sül el, azonnal azt keresed, mit tanulhatnál belőle, és mire figyelmeztet.

2/4 Arra koncentrálsz, amid van

Bár úgy tűnhet, a vonzás törvénye a jövőre vonatkozik, valójában a jelenben zajlik a legjava. Akkor tudod ugyanis értékelni az igazán jó dolgokat, és akkor fogsz további csodákat kapni az életedben, ha a jelen pillanataira tudsz koncentrálni.

Ebben segítségedre van az, ha az ideális körülményeid miatt nem kell folyton aggodalmaskodnod. Tehát, ha hálás vagy azért, amid van, becsülöd a sok kis apró jót az életedben, akkor nincs is kedved, időd azon rágódni, mi lesz holnap. Ez csak tovább növeli a pozitív hozzáállásodat, a többi jó dolog bevonzását, hiszen eszedbe sem jut, hogy végigpörgesd magadban a dolgok esetleges negatív végkimenetelét.

Pontosan tudod, hogy az aggódás félelem valami olyasmi miatt, ami jó eséllyel meg sem fog történni – ezért aztán teljesen felesleges.

Nem állsz ellen a rossznak Kép forrása: Iatanni/Depositphotos

3/4 Nem állsz ellen a rossznak

Mindig mindenben meglátod a jót, azt, amit tanulhatsz, profitálhatsz belőle. Úgy érzed, a rossz dolgok csak azért történnek veled, hogy felhívják valamire a figyelmedet, és segítségükkel megelőzz egy nagyobb bajt.

Pl. azért robbant le az autód, mert különben balesetet szenvedtél volna, azért lett egy betegséged, hogy jobban odafigyelj magadra, és ezzel megelőzz egy gyógyíthatatlan problémát, stb. (Időnként ezek bizonyosságáról meg is tudsz győződni…)

Ami a lényeg, hogy megtanulsz együtt élni a rossz dolgokkal, tanulni belőlük ahelyett, hogy ellenállnál nekik, és ezzel csak még több haragot, ellenállást szítanál magadban.

Elfogadod, megéled az élet hullámvölgyeit, nem csak azért, mert tudod, hogy a végén ebből rengeteg hasznos tanulságot levonhatsz majd, hanem azért is, mert a negatív tapasztalások a későbbiek során még inkább pozitív hozzáállásra késztetnek.

4/4 Nem félsz megismerni magadat és a világot

Az emberek túlnyomó része fél szembenézni magával is, nemhogy a világgal. Nagyon sokan járnak szemellenzővel, azt gondolják, amit nem látnak, hallanak, az nincs is. Sajnos ez nem így működik, bár az tény, hogy sokkal kényelmesebb életet biztosít.

Rád azonban ez nem jellemző! Mindig mindenről tudni akarsz: nem hunysz szemet a fölött, hogyan kerül az étel a tányérodra, a ruha a szekrényedbe, milyen árat fizetnek mások a te kényelmedért, és mindenekelőtt érdekel, miért születtünk erre a világra, mi a feladatunk, a célunk.

Sokaknak ez már túlságosan is spirituális, ezáltal megfoghatatlan, de téged nem zavar, ha mások furcsán néznek rád feltéve, hogy a választott módszerekkel közelebb kerülhetsz a létezés értelmeihez, és önmagad megismeréséhez.