3 jóskártya, amivel egyedül is megtanulhatsz a jövődbe látni

Szendrey Adrienn
Írta: ,
3 jóskártya, amivel egyedül is megtanulhatsz a jövődbe látni

Kép forrása: ronin69/depositphotos.com

A kártyajóslás már több száz éve ismert módszer arra, hogy meglássuk a jövendőt. Az első kártyákat a 9. században készítették Kínában, ahol ezeket játékként használták, majd a 11. századra elért Egyiptomba is. Jóslásra először Indiában használtak kártyát a különböző vallási csoportok, majd ez később eljutott Európába is az 1300-as évek környékén. Ha nem is hiszed el, hogy valóban jósképességei vannak ezeknek a pakliknak, érdekes megismerni ezek egy-egy típusát, hátha mégis beteljesül valamelyik üzenetük. Összegyűjtöttük neked a legismertebb jóskártyákat, és segítünk, hogy kiválaszd a hozzád illőt!

Ha arra adod a fejed, hogy beszerzel egy jóspaklit, mindenképpen olvass utána a kártya típusának és annak, hogyan lehet vele jósolni, milyen kirakási módozatok léteznek és tanulmányozd át alaposan, mit jelentenek az egyes motívumok.

Egyedül érdemes kipróbálnod először a kártyát, amikor van egy-két nyugodt órád, később pedig akár barátokkal is jósolhattok egymásnak.

A jóskártyák tulajdonképpen szimbólumokat ábrázolnak, amelyek egyedi jelentést hordoznak, de a kivetett lapokat nem egyesével kell értelmezned, hanem az egész kirakás részeként.

Cigánykártya/Vetőkártya Kép forrása: blueruins.tumblr.com

A legelterjedtebb és legegyszerűbben használható jóskártya a 32 vagy 36 lapos, cigánykártyaként ismert pakli, amely a 19. század óta használatos.

A lapok mindegyikén egy-egy illusztráció szerepel, amely utal a szerelmi, családi, gazdasági életre vagy akár az egészségi állapotra. A kártyák egyszerűen értelmezhetőek, hiszen a szimbólumok többsége önmagáért beszél.

A legismertebb kirakási módszer a 21 lapos vetés, ahol hetesével kell elrendezned a kártyákat három sorba, majd ezeket oszloponként értelmezni, ahol az egyes oszlopok a kérdező lelki állapotát, a környezetét, a vágyait, a jelenlegi élethelyzetét, a félelmeit, illetve a közeli és távoli jövőjét mutatják meg.