10 hatásos feng shui szabály, ami pozitív energiákkal árasztja el a lakásod - és egyúttal az életedet is

Szirák Viki
Írta: ,

Biztosan te is hallottad már ezerszer a feng shui kifejezést, sőt, lehet, hogy te is ki akartad már próbálni párszor a praktikákat. Ez valójában nem más, mint egy többezer éves kínai hagyomány, ami segít abban, hogy megteremtsük az ember és a természet közötti öszhangot. Úgy vélték, hogy rengeteget számít az otthonunk elhelyezkedése és berendezése abban, milyen energiák vesznek körbe minket, és az életünk is pozitívabb irányt vesz, ha erre odafigyelünk. Ennek megteremtésére számos módszert találtak ki, mi pedig most elárulunk 10 tippet, amit meg kell fogadnod!

1. Sose tegyél tükröt a bejárati ajtóval szembe. A feng shui szabályai szerint ugyanis ilyenkor minden pozitív energia, ami bejut az otthonodba, rögtön visszaverődik a tükrön keresztül, és ki is megy a lakásból.

2. Ne tegyél hálószobát a garázs fölé. Sokan a lakóházhoz építik a garázst, például pinceszintre, és a hálószobát fölötte helyezik el. Csakhogy ennek a helységnek nehéz, kaotikus energiái vannak, amik így átsugároznak a hálószobába is.

3. Vigyázz a tűzhelyre! A feng shui szerint ugyanis a tűzhely igazi pénzcsináló, és vonzza a házhoz a vagyont; de csakis akkor, ha mindig tisztán van tartva!

4. Tarts rendet az előszobában! Ha rendetlenség és káosz van az előszobában, az negatív energiákkal áraszt el azonnal, ahogy belépsz az ajtón. A legjobb megoldás, ha kis dobozokban tárolod a holmidat, mert a sok apróság is zsúfoltság érzetet teremt.

 
5. Tartsd tisztán a konyhaasztalt! A feng shuiban ez a családot és a szeretet jelképezi: azt szeretnénk, hogy az emberek itt üljenek össze az otthonunkban, és jól érezzék magukat. Ha tisztán tartjuk, azzal ezt valóra is válthatjuk.

6. Ne fesd élénk színűre a gyerekszobát. A legjobb, ha pasztell árnyalatokat választasz, ugyanis a nagyon vibráló színek egy gyerekszobában semmiképp sem járnak pozitív hatásokkal. Egy ilyen fal ugyanis túlságosan energetikus, és nyugtalanná teszi az éjszakákat.

10 hatásos feng shui szabály, ami pozitív energiákkal árasztja el a lakásod - és egyúttal az életedet is

7. Ne legyenek sérült bútoraid. Ez ugyanis arra utal, hogy az életedben rövidesen valami más is tönkre fog menni, és negatív energiát vonz az otthonodba.

8. Tartsd csukva a fürdőszoba ajtaját! Ennek a helységnek ugyanis nincsenek jó energiái, és azt te sem akarhatod, hogy ez bejárja a lakás többé részét is!

9. Ne legyenek kiégett villanykörték. Ez ugyanis a való életbeli kiégést vonzza be az életedbe; sok stresszt, anyagi gondokat vagy akár egészségügyi problémákat is előidézhet.

10. Dobd fel a sötétebb részeket! A feng shui azt javasolja, hogy a lakás sötétebb részeibe tegyél növényeket, hiszen ezek mindig pozitív energiát hoznak magukkal. Persze arra figyelj oda, hogy olyan virágot válassz, ami nem igényel sok napfényt.

10 hatásos feng shui szabály, ami pozitív energiákkal árasztja el a lakásod - és egyúttal az életedet is