Vendégváró finomságok - 4 isteni olasz előétel, amit könnyen elkészíthetsz

Balatoni Dóra
Írta: ,

Az olaszok rendre elképesztő dolgokat alkotnak a konyhában. Ahogyan a tésztáik, úgy az előételeik száma is szinte végtelen. Itáliában az úgynevezett antipastót már a reneszánsz óta fogyasztják étkezések előtt mintegy étvágygerjesztőként. Elkészítésük többnyire nem bonyolult, akár Te is kipróbálhatsz közülük néhányat, ha vendégeket vársz. Cikkünkben máris mutatunk 4 izgalmas, mégis egyszerű receptet!

Caprese saláta nyárson Kép forrása: delish.com

Ez az egyik legismertebb és legkönnyebben elkészíthető olasz előétel. A caprese saláta alapanyagaira van hozzá szükség, amelyeket apró nyársakra kell húzni.

Hozzávalók: 400 g koktélparadicsom, 200 g mozzarellagolyó, extra szűz olívaolaj, tengeri só, fél csokor bazsalikom

Elkészítés

A mozzarellagolyókat és a paradicsomokat sózzuk meg és locsoljuk meg olívaolajjal. Készítsük elő a nyársakat, lehet ez például fogvájó is. A paradicsomot, a mozzarellagolyókat és a bazsalikomleveleket húzzuk rá.

Helyezzük a nyársakat egy lapos tányérra és ezzel várjuk a vendégeket. Ha kedvünk tartja, még egy kis balzsamecetet is locsolhatunk rá, úgy még finomabbak lesznek a falatkák.

Bruschetta Kép forrása: thegarlicdiaries.com

A jellegzetes olasz ételek nagy részéhez hasonlóan a bruschetta fő összetevője is a paradicsom. Laktató és nagyon finom, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók: 4 közepes paradicsom, friss bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, tengeri só, 6 ek. extra szűz olívaolaj, 1 bagett

Elkészítés

A paradicsomot kockázzuk fel, a bazsalikomot aprítsuk fel, a fokhagymát pedig zúzzuk össze. Tegyük bele egy tálba, sózzuk meg, keverjük meg és tegyük hűtőbe. A bagettet szeleteljük fel és pirítsuk meg. A szeletekre locsoljunk egy kis olívaolajat, majd kanalazzunk a tetejére a paradicsomos keverékből.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba