Sült sajtos krém zöldségekkel

Írta: ,

Színes, sajtos és zöldséges! Biztos, hogy az egész család kedvence lesz ez a látványos és könnyen elkészíthető csemege.

Hozzávalók:

  • 550 g krémsajt
  • 225 g sajt (tetszőleges, szeletelhető keménységű fajta)
  • 1 doboz sovány tejföl
  • 10 dkg kockázott kaliforniai paprika (tetszőleges színű)
  • hagyma (ízlés szerint)
  • negyed-fél tk. bors (ízlés szerint)

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Botmixerrel dolgozd fel a krémsajtot egy nagy tálban, amíg laza állagú nem lesz. Tegyél félre belőle 1/4 bögrényit. A többihez add hozzá a paprikát, a tejföl felét és a borsot, majd jól keverd össze.

Kanalazd 25 cm átmérőjű piteformába, és süsd 20 percig, amíg a széle enyhén meg nem barnul. Tedd rá a maradék tejfölt és krémsajtot. Tálald pirítóssal vagy tortilla chips-szel!