Party falatok, amiket 10 perc alatt összedobhatsz, de mindenki odáig lesz értük

Zabolai Margit
Írta: ,
Party falatok, amiket 10 perc alatt összedobhatsz, de mindenki odáig lesz értük

Minden buli lelke az étel: bármi legyen is az alkalom, ha vendégeket vársz, ezek a kínálható finomságok biztosan feldobják a hangulatot. Tökéletesek akkor is, ha a főétkezés előtt tennél valamit az asztalra, és akkor is, ha nem enni várod az embereket, de mégis kínálnád őket valamivel. Ráadásul ripsz-ropsz elkészítheted őket, így te lehetsz az év buliszervezője, és még a hajadat is lesz időd besütni!

A virslit vágd falatka méretűre, egy csomagos leveles tésztát pedig metélj háromszög alakokra.

Ezekbe tekerd egyesével a hotdog falatokat, a tészta tetejét kend meg felvert tojássárgájával, majd előre melegített sütőben süsd a aranybarnára.

Míg elkészül, keverhetsz egy pikáns szószt ketchupból, mézből és egy kevés bbq-szószból, de mézes-mustáros, vagy snidlinges-tejfölös mártogatóst is kínálhatsz mellé.

Egy tepsibe fektess sütőpapírt, majd erre tegyél annyi camambert, ahány vendéget vársz. A sajtok tetejét szórd meg dióval és locsolj rájuk egy kanál mézet.

Tedd őket előmelegített sütőbe 10-15 percre.

A sütési idő lejárta előtt néhány perccel vedd ki őket és szórj rájuk valamilyen bogyós gyümölcsöt, majd rövid időre tedd még vissza őket a sütőbe. Azonnal, forrón tálald, és kínálj mellé pirítóst is.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv