Pár perc alatt elkészülnek és sosem hagynak cserben! – Mennyei virslis vendégváró falatkák

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Bár a virsli nem tartozik a legegészségesebb ételek közé, azért mostanában már kifejezetten jó minőségű termékeket is vásárolhatsz belőlük. Most pedig eljött az idő, hogy ezt a vendégeid lenyűgözésére is felhasználd! A következőkben mutatunk pár igazán hasznos receptet, amikkel garantáltan "tízujjukatmegnyalják" típusú ízélményt nyújthatsz a rokonoknak, barátoknak. 

Csavard leveles tésztába Kép forrása: marthastewart.com

Az első mennyei ötlet máris megmutatja, ezeket a csodás falatkákat milyen egyszerűen elkészítheted.

Nincs más dolgod, mint a boltban fagyasztott leveles tésztát vásárolni (lehetőleg olyat válassz, ami eleve kisebb lapokból áll, így kevesebbet kell nyújtanod). Fektesd a tésztalapokat kilisztezett szilikon lapra, majd miután kinyújtottad őket, vágj belőlük kisebb téglalapokat – ezek szélességben és hosszúságban is nagyjából egyezzenek meg a virslik méretével.

Tekerd fel a tésztát, közepén a virslivel, majd kend meg felvert tojással az összes tésztagurigát.

Szórd meg reszelt sajttal, magvakkal, sóval és már be is teheted az előmelegített sütőbe. Tálalás előtt vágd kisebb darabokra (oldalasan szelve látványosabb), majd mustárral kínáld.

Jöhet a kelt tészta is Kép forrása: plainchicken.com

Ha már jobban belejöttél sütésbe, és több időt tudsz áldozni a vendégváró falatok elkészítésére, akkor a hagyományos leveles tésztán túl természetesen a kelt tésztákkal is kísérletezgethetsz.

Ennek nagy előnye, hogy könnyebben tudod ízesíteni az alapot, hiszen a kelt tésztához bármilyen fűszert hozzáadhatsz, ráadásul sokkal légiesebbek lesznek a finom falatok.

Ha a tészta elkészült, nyújtsd ki vékonyra, majd vágj ki belőle egyforma méretű háromszögeket.

Mindegyik tésztába tegyél egy-egy kisebb virslit, majd tekerd fel úgy, hogy a háromszög egyik csúcsa legyen kívül.

Felvert tojással vagy olvasztott vajjal kend meg az apró csomagocskákat, majd sütés előtt hagyd még őket egy kicsit kelni – így még látványosabbak és ízletesebbek lesznek.