Padlizsántekercsek sonkával és fetakrémmel

Írta: ,

Gusztusos kis vacsorára valót ajánlok most neked. Padlizsán szeleteket grilleztem, majd megpakoltam őket sonkával és sajtkrémmel. Feltekerve cuki kis falatkák készültek belőlük.

Hozzávalók:

  • 1 közepes padlizsán
  • olaj a sütéshez
  • 5 dkg feta sajt
  • 2 evőkanál sovány tejföl
  • 5 szelet sonka
  • 5 szem dióbél

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk. Hosszában 2-3 mm-es szeletekre vágjuk. Grillserpenyőben kevés olajon a padlizsánszeletek mindkét oldalát megsütjük.

Papírtörlővel borított tányérra szedjük a grillezett padlizsánokat.

A feta sajtot elkeverjük a tejföllel.

A diót apróra vágjuk.

A sonkaszeleteket a padlizsán szélességének megfelelő méretű csíkokra vágjuk.

Leterítünk egy szelet padlizsánt, rátesszük a sonka csíkot, megkenjük feta krémmel. Pici aprított diót halmozunk a közepére. Óvatosan feltekerjük a megrakott padlizsánt. Fogvájóval átszúrjuk a tekercset, és tányérra helyezzük. Így készítjük el a többi tekercset is, amíg a hozzávalók engedik.

Fogyasztás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük a padlizsántekercseket.

A grillezett padlizsántekercs hidegtálakra is kiváló.