Gesztenyekrém

Írta: ,

Az észak-amerikaiak egyik kedvenc krémje nagyjából 150 esztendős múltra tekint vissza, s a recept generációról generációra száll. A következőkben 6 adag elkészítését ismertetjük, de előre szólunk, hogy nem lesz elég…

Hozzávalók:

  • 225 g hámozott és pörkölt gesztenye
  • fél bögre tej
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 bögre víz
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 bögre tejszín
  • csokireszelék a tetejére

Elkészítés:

Közepes lábasban, közepes tűzön párold meg a tejben a gesztenyét, amíg meg nem puhul. Ez nagyjából 10 percig tart majd. Egy kisebb lábasban keverd össze a cukrot és a vizet, amit főzz lassú tűzön addig, amíg a cukor fel nem oldódik.

Csepegtesd le a gesztenyét, és a cukorsziruppal együtt tedd az aprítógépbe, amíg homogén masszát nem kapsz. Ha kihűlt, tedd hozzá a vaníliát és a tejszínt! Halmozd tányérra vagy üvegbe, s hűtve tálald. Csokireszelékkel a tetején nagyon finom.