Csirkemájpástétom

Írta: ,

Ez az a kennivaló finomság, amit senkinek sem kell bemutatni. Ideje, hogy az adalékanyagokkal telepakolt bolti változat helyett megkóstold az igazit!

Hozzávalók:

  • 3 bögre víz
  • fél kg csirkemáj
  • 1 vékonyra szeletelt hagyma
  • 1/4 bögre aprított hagyma
  • 3 tk. sherry vagy vörösbor
  • 3/4 bögre puha vaj
  • 1/4  tk. só
  • 1/4 tk. őrölt feketebors
  • 1/8 tk. szerecsendió

Elkészítés:

Közepes méretű lábasban keverd össze a vizet, a májat és a szeletelt hagymát. Forrald fel, vedd takarékra a gázt, aztán fedd le. Párold 20 percig, vagy amíg meg nem puhul a máj. Vedd le a tűzről, öntsd le róla a vizet, és vedd ki belőle a hagymát, továbbá a máj esetleges kemény részeit.

A főtt májat tedd aprítógépbe, és dolgozd fel, amíg homogén massza nem lesz belőle. Ekkor jöhet hozzá az aprított hagyma, a sherry vagy a vörösbor, a vaj, a só, a bors és a szerecsendió, és mixeld tovább. A kész pástétomot enyhén lisztes kézzel formázd tetszőleges alakúra. 1 órán át hűtsd tálalás előtt!