Citromos-póréhagymás szardíniakrém

Írta: ,

Mennyei halkrém egy doboz olajos szardíniából, darabka póréhagymából, néhány további hozzávalóval. Egy aprítógép segítségével pillanatok alatt elkészítheted ezt a finomságot. Persze némi kézügyesség sem árt hozzá.

Hozzávalók:

  • 1 nagy doboz olajos szardínia konzerv (160 g)
  • 1 nagy citrom leve
  • 1 mokkáskanál chili
  • bors
  • póréhagyma (14-15 cm)

A díszítéshez:

  • ½ citrom vékonyan felkarikázva
  • 1 kapribogyó
  • pici darab paprika
  • néhány szál friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

A kezeletlen héjú citromokat alaposan megmossuk. Egy citrom levét kifacsarjuk.

A szardíniát kiemeljük az olajból, enyhén lecsepegtetjük. A halat az aprítógépbe tesszük.

A póréhagymát alaposan megmossuk, majd felkarikázzuk. A póréhagyma karikákat is az aprítóba rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, chilivel ízesítjük. Hozzáadjuk a citromlevet. Az aprítógépet bekapcsoljuk, és elkészítjük a csodás halkrémet.

Tálaláskor egy evőkanállal „hal alakot” formázva halmozzuk egy tányérkára a krémet.

A másik citrom felét nagyon vékony szeletekre vágva sorakoztatjuk a halkrémre úgy, mintha ez lenne a halacska pikkelye. A hal szeme egy kapribogyó lesz, a szája pedig egy paprika darabka.

A petrezselyemzöldből farok úszót és uszonyokat formázunk.

Pirítóssal kínáljuk a citromos-póréhagymás halkrémet.