A 3 legfinomabb töltött paradicsom recept

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
A 3 legfinomabb töltött paradicsom recept

A töltött paradicsomot fogyaszthatod előételként, vendégvárásnál hidegtálhoz vagy olyankor, ha vigyázni szeretnél a vonalaidra. Jó étvágyat kívánunk!

Kuszkuszos töltött paradicsom

Hozzávalók 

4 darab paradicsom 150 g előfőzött kuszkusz  1 citrom  1 csokor petrezselyem  néhány mentalevél 1 evőkanál olívaolaj  só 

Elkészítés

Tedd a kuszkuszt egy tálba, és önts rá annyi hideg vizet, amennyi éppen ellepi. Hagyd állni 15-20 percig, majd szűrd le és nyomkodd ki belőle alaposan a vizet. Add hozzá az apróra vágott fűszernövényeket, az olívaolajat és a citromlevet. A paradicsomok belsejét távolítsd el, és töltsd ki a keverékkel. Szobahőmérsékleten fogyaszd.

Töltött paradicsom tojással és lilahagymával

Hozzávalók 

8 darab érett, piros paradicsom  25 dkg szeletelt kenyér, lehetőleg enyhén szikkadt  4 egész tojás  2-3 evőkanál fehérecet  1 gerezd fokhagyma  1 darab lilahagyma  1 csokor bazsalikom  extra szűz olívaolaj  só és bors 

Elkészítés

Vágd le a kenyérszeletek héját. Tisztítsd meg a fokhagymát, és vágd fel apróra. Vegyél elő egy sütőformát, és önts egy kevés olívaolajat az aljára, majd rakd bele rétegesen a kenyérszeleteket és a fokhagymadarabokat. 2-3 evőkanál fehérecetet keverj össze 2-3 evőkanál extraszűz olívaolajjal. A paradicsomokat mosd meg, vágj le a végükből egy-egy vékony korongot, majd távolítsd el a belsejüket, és tedd őket félre. 

Hámozd meg a lilahagymát, vágd félbe, majd aprítsd fel. Morzsold szét a kenyeret, és ha túl száraz, akkor nedvesítsd meg egy kicsit hideg vízzel. Az apróra vágott hagymát és a szétmorzsolt kenyeret tedd egy tálba, és keverd össze. 

A 4 tojást verd fel 10 apróra vágott bazsalikomlevéllel. Szórj rá sót és borsot, majd add a hagymás keverékhez. A paradicsomok belsejét távolítsd el, és töltsd meg a belsejüket a keverékkel. Ha nem bízol a nyers tojás tisztaságában, akkor tedd be az egészet 15 percre a 180°-ra előmelegített sütőbe. 

Tojással töltött paradicsom

Hozzávalók 

4 piros paradicsom  1 egész tojás  3 dkg friss zsemlemorzsa  1 evőkanál almaecet  1 csokor petrezselyem  6 szár metélőhagyma  2 evőkanál extra szűz olívaolaj  só 

Elkészítés

A tojást tedd bele egészben egy főzőedénybe, és főzd keményre a forrástól számítva 8 perc alatt. Hűtsd le hideg vízben, és vágd fel kockákra. Mosd meg folyó víz alatt a snidlinget és a petrezselymet, majd vágd fel finomra. 

A zsemlemorzsát öntsd bele egy tálba, nedvesítsd meg almaecettel, és addig kevergesd a kezeddel, amíg csomómentes, könnyű állagú nem lesz. Ezután add hozzá az apróra vágott tojást, az olívaolajat, a snidlinget, a petrezselymet, a sót, és az egészet jól keverd össze. 

Mosd meg a paradicsomokat, vágd félbe, távolítsd el belőlük a magokat, hints rájuk sót, és töltsd meg őket a keverékkel. Tedd őket egy tányérra, díszítésként szórj rájuk snidlinget, majd fedd le, hagyd pihenni a hűtőben. Tálalás előtt 30 perccel vedd elő.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv