Zsírégető kis csoda: érdekes tények, hogy még jobban megszeresd az almát

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Zsírégető kis csoda: érdekes tények, hogy még jobban megszeresd az almát

Kép forrása: unsplash

Miért népszerű, mennyi cukor van benne, és honnan ered? Ezekhez hasonló kérdésekre kerestük a választ.

Aszalt alma

Az alma nagyon finom szárítva is.

Feltételezések szerint már az ősember is evett ilyet. A középkori háziasszonyok almakarikákat fűztek fel, és a gerendákra akasztva szárították.

Ma a karikákat égő kénnel füstölik, hogy megelőzzék a barnulását, majd fémrácson aszalják a napon.

Ahogy az alma nedvességtartalma csökken, úgy növekszik benne a cukormennyiség.

Az aszalt almakarikában levő cukor körülbelül hatszor több, mint a friss gyümölcsben, és hamar átalakul energiává, ezért alkalmas a fizikai és szellemi teljesítmény fokozására.

Cukortartalma

Az almában levő gyümölcscukor édesebb a répacukornál.

Mégsem emeli meg túlságosan a vércukor szintjét, és nem engedi ingadozni sem.

Ez a tulajdonsága az, ami miatt a cukorbetegek számára az orvosok a gyümölcsök közül az almát ajánlják.

A változatosság érdekében érdemes megtanulni a nyers almát többféleképpen elkészíteni.

Ehetjük lereszelve magában vagy sztíviával édesített joghurtba keverve, cukormentes palacsintatésztába sütve, illetve almafánkként.