Viszlát pluszkilók! Egy egyszerű módszer, amivel könnyen felpörög az anyagcserédet

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Viszlát pluszkilók! Egy egyszerű módszer, amivel könnyen felpörög az anyagcserédet

Te is azok közé tartozol, akik épp most tervezik megreformálni az étkezési szokásaikat és a mozgáshoz való hozzáállásukat? Akkor rövidtávú megoldások helyett te is sokkal jobban jársz, ha inkább az életmódváltás mellett voksolsz. Utóbbinak fontos része az anyagcsere felpörgetése, amihez most adunk pár igazán hasznos praktikát!

Muszáj, hogy igyál Kép forrása: beauty.yahoo.co.jp

A rostfogyasztást tekintve megkerülhetetlen téma a folyadékfogyasztás. Talán te is észrevetted magadon, hogy bár kifejezetten ügyeltél arra, hogy elegendő mennyiségű rostot egyél, a hatékonyabb emésztés helyett mégiscsak puffadást és szorulást tapasztaltál. Mi ennek az oka?

Nos, jó eséllyel az, hogy nem ittál elegendő vizet, nem pótoltad a folyadékot. A rostok – függetlenül attól, hogy vízben oldódnak, vagy sem – a folyadék hatására duzzadnak meg, így tudják átmozgatni a beleket és felpörgetni az emésztést. Azonban, ha nincs elegendő víz a szervezetedben, akkor megszorulnak, és éppen az ellenkező hatást váltják ki. Úgyhogy, ha növeled a rostfogyasztást, feltétlenül ügyelj a kellő mennyiségű vízpótlásra is!

 

 

De mit válassz?

Kézenfekvő, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt egyél, de ez a hideg hónapokban nem annyira egyszerű feladat. Vagy csupán tévhittel állunk szemben?

Nos, igazság szerint a leginkább rostgazdagnak tekintett gyümölcsöket és zöldségeket az év minden szakaszában beszerezheted.

A vízben oldódó rostokat a hüvelyesekből (tehát a borsóból, babból, lencséből stb.), a sárgarépából, az almából, banánból, körtéből, narancsból gyűjtheted be igazán könnyen. Láthatod, hogy ezeket az alapanyagokat gyakran éppen télen veheted meg a legfrissebben, de a fagyasztóból válogatva, vagy éppen szárított formában garantáltan nem kell őket nélkülöznöd. És ha már a szárítás szóba került, az aszalt szilva és a füge bizony méltán híres emésztésserkentő hatásairól.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján