Csípős, de jó! Ezt teszi a szervezeteddel a csodálatos vírusölő gyógy- és fűszernövény

Fischer Anna
Írta: , Frissítve:

Van, aki minden nap imádja, és van, aki csak Húsvétkor veszi elő, pedig számtalan pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amely sokat segíthet szervezetünknek az év minden napján. Ez nem más, mint a torma, amiről sokan talán nem is tudják, hogy mennyi előnyös hatása van, amelyek bizony jól jöhetnek az étrendünkben és a házi patikában is.

A torma nagy mennyiségben tartalmaz B- és C-vitamint (ez utóbbiból a citromnál is többet), valamint olyan hasznos ásványi anyagokat, mint a kálium, a kalcium, a vas és a foszfor.

Naponta egy kis adag fogyasztása már bőven fedezi a szervezet vitaminszükségletét, és különösen a hosszú tél végén, a tavasz kezdetén nyújt nagy segítséget a kimerült szervezetnek, hiszen segít feltölteni annak tartalékait.

Emésztés Kép forrása: savorthebest.com

A torma egyértelműen rendelkezik emésztést könnyítő hatással. Fogyasztása különösen a nehéz, zsíros ételek mellé javasolt, mivel segít a szervezetnek a nehezebb táplálékok feldolgozásában is.

Fogyókúra kiegészítőjeként is kiváló, mivel egészségesen tart, és fokozza az emésztést, ami nem csak a fogyást, de az emésztőrendszer tisztulását, méregtelenítését is eredményezi.