Vegánság mindenkinek: ezek az ízletes finomságok érkeztek a SPAR-ba

Írta: ,

Egészség, szép bőr, vitalitás – ezt vallják a vegán életmód követői, akik növényi termékekből állítják össze étrendjüket. Eddig nem volt könnyű beszerezni ilyesmit, ám most a kijelölt SPAR üzletekben kapható Veganz termékcsalád révén bárki kipróbálhatja a növényi táplálkozást. (x)

Néhány éve még érdeklődve tekintettünk a tisztán növényi táplálékot fogyasztó vegánokra, ám mára a hazai vásárlóközönség jelentős része is tisztában van azzal, hogy sok előnye van ennek az életmódnak. Követői különösen szigorúan veszik a növényi táplálkozást, hiszen nem csak húst, hanem semmiféle állati eredetű összetevőt nem vesznek magukhoz: így kerülik a tejtermékeket, a tojást és a halak fogyasztását is.

Egyre több növényi alapú terméket fogyasztunk

Sokan egészségügyi okokból, gyakorta tojás-, tejfehérje-érzékenység és allergia miatt, diétázás végett, esetleg egyszerűen kíváncsiságból, olykor pedig elvi megfontolásból döntenek a tudatosan növényi táplálkozás mellett, így nálunk is egyre nagyobb az igény a növényi alapú ételek iránt. A vegán étkezés eddig azonban komoly odafigyelést és időbefektetést igényelhetett, mivel az alapanyagok beszerzése és az állatiszármazékoktól mentes fogások elkészítése nem volt egyszerű.

Finom ízek, könnyű életérzés

A SPAR Magyarország a kezdetek óta kiemelt figyelmet fordít az egészségtudatos életmód népszerűsítésére, amelynek egyik legfontosabb eleme a táplálkozás. Ezért a nyugat-európai trendnek megfelelően folyamatosan bővíti az egészséges életmódot támogató termékei választékát. Most a Veganz növényi eredetű termékeit kínálva teszi egyszerűbbé a vegán táplálkozást.

A márka az egyik legelső volt Európában a növényi alapú élelmiszerek között. A „Szeretjük az életet” mottó jegyében sokszínű és életigenlő vállalati filozófiájával a fiatal cégnek sikerült megváltoztatni a vegánságra vonatkozó előítéleteket, és meghonosítani az európai piacon az új táplálkozási trendet. Folyamatosan bővülő árupalettája abban is segít, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.

A vállalat különösen nagy hangsúlyt fektet az egyenletesen jó minőségre és az egyedülálló ízekre, hiszen számukra ez az életforma nem csupán beállítottság, hanem ízek kérdése is. Így válhat mindenki számára a vegán életmód és életérzés könnyűvé és az ételek finommá.

Cukormentesen is nassolhatunk

A változatos igényeknek is megfelelő termékek között olyan finomságokat találhatunk, mint az organikus növényi (tej)italok, a magas ásványianyag-tartalmú magkrémek, a magas fehérjetartalmú proteinporok, valamint a többféle édes és sós nassolnivalók. Ezek között is külön érdekesség a kiemelkedően magas vitamin- és rosttartalmú káposzta-paprika chips.

Jó hír azoknak, akik csökkentenék a finomított cukor fogyasztását, hogy többféle cukormentes, mégis teljesen természetes édesítő is elérhető a SPAR kijelölt boltjaiban. De csemegézhetünk bio, nyers, glutén- és szójamentes harapnivalók közül is.

A vásárlók tájékozódását nagyban elősegíti, hogy a csomagolásokon az adott áruval kapcsolatos összes információ, az allergén-megjelölések, a glutén- vagy szójamentesség, vagy akár a biotermék-minősítés is jól láthatóan fel van tüntetve. A termékekről további információk, valamint az üzletlista a www.sparsajatmarka.hu weboldalon megtalálhatóak!