10 meggyőző ok, hogy vegán legyél - A rákmegelőzéstől a szép bőrig

Pölz Kitti
Írta: , Frissítve:

Óvjuk a bolygót, éljünk egészségesebben, ne öljünk állatokat, térjünk vissza a természethez - ezek mind olyan, 21. századi jelmondatok, amiket biztos ezerszer hallottál már, nemcsak vegánok szájából... De gondoltad volna, hogy sokkal több előnye van a hús-és állati eredetű táplálékmentes életmódnak, mint a környezetvédelem vagy a kiegyensúlyozottabb étkezés? Mutatunk 10 olyan következményt, amiért tényleg érdemes vegánnak lenni – olvasd végig és vedd fontolóra Te is a teljes életmódváltást!

Rákmegelőzés Kép forrása: Deklofenak/Depositphotos

Fontos már első tényezőként megemlítenünk, hogy a vegán életmód hosszútávon igencsak nagy segítség, ha egy igazán hosszú és egészséges életet akarsz élni, ugyanis már kutatások is bizonyították a kapcsolatot az állati eredetű alapanyagok kerülése és a rák előfordulásának csökkenése között.

Kíváncsi vagy, miért is segít az egészséged megőrzésében?

Nos, a növényi fehérjék (amikben ugye rettentően gazdag ez a fajta táplálkozás) fontos és egészséges aminosavakkal látnak el; a vitaminok támogatják az immunrendszert; a növényi zsírok sokkal jótékonyabbak a szívednek és az érrendszerednek, a rostok pedig támogatják a bélrendszered épségét - azt pedig mind tudjuk, hogy a jó emésztés fél(sőt, szinte egész) egészség!

Nasizás bárhol, bármikor Kép forrása: unsplash.com

Ha belegondolsz, elég nehéz manapság büntetlenül nasizni – persze tele vagyunk bioboltokkal és sosem volt még ennyire egyszerű diétás élelmiszerekhez hozzájutni, azért egy húsevő, ha megéhezik munka közben, hova megy először?

Valamelyik szomszédos kajáldába: kiugrik a közeli kínaiba, rendel egy pizzát vagy előkapja a szekrényből a chipset...

Ennek vége, ha úgy döntesz, váltasz!

Az, hogy egy vegánnak macerásabb nasit választani igazából azt is jelenti, hogy büntetlenül csinálhatja, amikor csak akarja, hiszen csupa egészséges harapnivalót tartalmaz az étrendje: felszeletelt zöldségek és gyümölcsök mártogatóssal, teljes értékű gabonából készült snackek, növényi smoothiek...

Nyami!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba