10 meggyőző ok, hogy vegánra válts - A rákmegelőzéstől a szép bőrig

Pölz Kitti
Írta: ,

Óvjuk a bolygót, éljünk egészségesebben, ne öljünk állatokat, térjünk vissza a természethez - ezek mind olyan, 21. századi jelmondatok, amiket biztos ezerszer hallottál már, nemcsak vegánok szájából... De gondoltad volna, hogy sokkal több előnye van a hús-és állati eredetű táplálékmentes életmódnak, mint a környezetvédelem vagy a kiegyensúlyozottabb étkezés? Mutatunk 10 olyan következményt, amiért tényleg érdemes vegánnak lenni – olvasd végig és vedd fontolóra Te is a teljes életmódváltást!

Szépség és ragyogás Kép forrása: unsplash.com

Igen, most jön az egyik legszuperebb rész: a vegán nők bizony gyönyörűek!

Nem véletlenül, hiszen nem esznek pasztőrözött tejtermékeket, nem emelik le a polcról a gázzal tartósított felvágottakat, rengeteg természetes zöldséget-gyümölcsöt fogyasztanak, fenntartható forrásból származó alapanyagokat használnak, így nem csoda, hogy vékonyabbak, ragyog a bőrük, a hajuk és a körmük, és nem úgy néznek ki, mint akikre már egy jó ideje ráférne egy alapos méregtelenítés!

Sok-sok kalcium és magnézium Kép forrása: unsplash.com

Persze simán ihatjuk a magnéziumos plusztablettát egy kiadós gyorskaja után, azért az mégsem ugyanaz, mint természetes forrásokból fedezni a napi szükségletünket: ha áttérsz a vegán étrendre, magától értetődő, hogy több mélyzöld színű zöldséget, olajos magvat és magas kalcium-és magnéziumtartalmú gyümölcsöt fogsz enni.

Azért ez jobban hangzik, mint tablettákat és táplálékkiegészítőket szedni az egyébként kiegyensúlyozatlan étrended mellé, nem?