Vegán lettem: változások az alakomban az első hónapok után

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Vegán lettem: változások az alakomban az első hónapok után

Kép forrása: pexels

A vegánsággal végre úgy érzem, megtaláltam az igazi önmagamat, azt a lelki békét és nyugalmat, amit mindig is kerestem. Sosem gondoltam volna, hogy ennyit számít, mit eszik az ember, most mégis a saját bőrömön tapasztalom, hogy ennek az életmódnak micsoda változtató és inspiráló ereje van az ember lelkére és testére nézve egyaránt. De kezdjük az elején!

Ugye te is szereted az állatokat?

Egész életemben imádtam az állatokat, bár azt gondolom, ez gyerekek esetében nem olyan különleges. De a későbbiek során is nagyon kötődtem hozzájuk, pl. a sok-sok évig tartó lovas karrieremnek is azért lett vége, mert megbetegedett a ló, amit rendszeresen lovagoltam, és a gazdája úgy döntött, így már nincs rá szüksége, hiszen nem lehet megülni. Én pedig nem tudtam ezek után más lóra átülni, inkább befejeztem az egészet. Persze, azóta már a lovaglásról, és minden állattal végzett, végeztetett tevékenységről is alaposan megváltozott a véleményem.

Valahogy azonban sosem kötöttem össze fejben, hogy a húsevés egyszerűen nem fér meg az állatszeretettel. Majd' elolvadtam a kiscsibék láttán, de gond nélkül bevágtam egy csirkepaprikást! Ámulattal néztem, mennyire okosak és édesek a malacok, hogy sokan már házi kedvencként tartják őket, de közben nem zavart, hogy oldalast eszek a paradicsomos káposztához.

Vegán lettem: változások az életemben és alakomban az első hónapok után

Kép forrása: TijanaM/Depositphotos.com

Kiskamasz korom óta hallgatok reggaet, a hozzám legközelebb eső stílus, a rasztafári vallásnak vérbeli követői (akik a reggaet egyfajta közvetítőként „használják”) pedig nem esznek húst. Nagyon szimpatikusnak gondoltam ezt a hozzáállást, de fel sem merült, hogy erre én is képes lennék, vagy, hogy egyáltalán megpróbáljak változtatni. A vegánságot akkoriban pedig még hírből sem ismertem.

Ez az egész egy nagyon erős ellentmondást hozott létre mélyen bennem, de nem tudtam, mi okozza ezt a belső feszültséget. Mindenre ráfogtam, mi a problémám, de valahogy arra nem gondoltam, ami a mindennapjaim komoly részét képezi: az evésre.