Üres a hűtőd? Akkor is egyél úgy, mint egy királynő

Nagy Niki
Írta: ,

Természetes, hogy a hónap vége felé már nem annyira vásárolunk be olyan dolgokból, amik nem feltétlenül szükségesek (kevésbé nyúlunk mondjuk a kókuszdió, és inkább a kókuszreszelék felé). És persze az is előfordul, hogy egyszerűen nincs kedvünk elmászni a boltig, és abból kell gazdálkodnunk, amit a hűtőben találunk – az alábbi tippek mindegyik eshetőségre megoldást kínálnak: egyél üres hűtővel is úgy, mint egy királynő!

Egyél reggelit egész nap! Kép forrása: tuulia.co

A reggeli a legfontosabb étkezés – miért ne ismételnéd meg mondjuk egy kicsit később is? A klasszikus reggeli ételek tökéletesek lehetnek ebédre és vacsorára is, még akkor is, ha vigyázol az alakodra.

Egyél egy kis omlettet pirítóssal ebédre, vagy főzz zabot vacsorára – egyikhez sem kellenek különleges hozzávalók, csak tojás, tej, kenyér, zab és egy kis gyümölcs.

Ezek általában mindig vannak az ember hűtőjében és konyhaszekrényében, onnantól pedig tényleg rajtad múlik, mit találsz még a polc hátuljára eldugva, amivel ízesítheted ezeket az ételeket. Biztosan van elfekvőben egy kis fűszer, amivel feldobhatod a második, harmadik reggelidet! ;)

A tojás a legjobb barátod Kép forrása: skarp.se

A tojás nagyon sokáig eláll, nem feltétlenül kell hűtőben tartani, és ha ügyesen eszed, elég sokáig elég – ezért mindig az étrended alapját kell képeznie, ha éppen nincs sok minden, amit a levesbe apríthatsz (akár szó szerint is).

Egy jó főtt tojás egy szendvicset is fel tud dobni, rántottát bármikor ehetsz a nap folyamán, és a legegyszerűbb húsétel is gourmet-nek tűnik, ha feldobod egy tükörtojással.

Salátákhoz is tökéletes, és nagyon finom egytálételt lehet készíteni belőle: csak tegyél sült tojást az előre megfőzött rizshez, bulgurhoz vagy tésztához, pakold rá a kedvenc hozzávalóidat, és kész is a tökéletes, olcsó ebéd.