Túl vékony vagy? Ezt tedd az egészséges súlygyarapodásért

Sándor Alexandra
Írta: ,
Túl vékony vagy? Ezt tedd az egészséges súlygyarapodásért
Idegesít, hogy a csapból is fogyókúrás tanácsok folynak, miközben te pont az ellenkező problémával szembesülsz nap mint nap? Ha túl soványnak tartod magad, és úgy gondolod, hogy néhány kilóval gyarapodva jobban éreznéd magad a bőrödben, akkor fontold meg a következő tippeket!
Menj el az orvoshoz!

Még mielőtt fölháborodnál, hogy bezzeg a túlsúlyosakat nem szokás élből dokihoz küldeni, csak szólunk: évi egy általános kivizsgálás mindenkinek javasolt. Egy sima vérkép rengeteg információval szolgál az egészségi állapotodról, és segít rájönni, ha valami nem stimmel az anyagcseréddel.
Ebben az esetben ugyanis fölösleges minden egyéb próbálkozás – előbb kezelni kell a dolgot! Ha pedig minden leleted negatív, legalább büszke leszel a testedre valamiért.

Ne zabálj!

Ha hízni szeretnél, akkor kézenfekvőnek tűnik, hogy ne nagyon mozogj, csak egyél. Ez viszont rossz döntés, hiszen testsúlytól függetlenül kialakulhat nálad magas testzsírszázalék.


Azokat szokás úgynevezett „skinny fat”-nek, azaz „sovány kövérnek” hívni, akik vékony termetük ellenére sok laza kötőszövettel rendelkeznek, tehát lényegében csak csontból és némi zsírszövetből állnak feszes izmok helyett. Emiatt ráadásul megnövekszik a különböző betegségek kockázata, elsősorban a szív- és érrendszeri, valamint emésztőszervi panaszoké.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba