6 szuper tárolási hack, amivel a zöldségek és gyümölcsök tovább frissek maradnak

Írta: ,

Ugye milyen idegesítő, amikor veszel otthonra gyümölcsöt és zöldséget, majd végül nem tudsz enni belőle, mert pár nap után leromlik a minőségük, és kénytelen vagy kidobni őket? Szerencsére akad egy-két módszer, amivel sokkal hosszabb ideig frissek maradnak!

Bogyós gyümölcsök esetén Kép forrása: unsplash

Mielőtt elteszed a hűtőbe az epret, a málnát vagy más bogyós gyümölcsöt, érdemes bevetned egy apró trükköt!

Keverj össze némi ecetet kétszer annyi vízzel, majd mosd át vele a gyümölcsöket.

Ezzel a módszerrel fertőtleníted a különféle penészektől, így akár egy teljes héttel tovább frissek maradnak.

Azért mielőtt elteszed a hűtőbe őket, mosd át tiszta vízzel a gyümölcsöket.

Salátalevelek esetén Kép forrása: unsplash

Salátát akartál készíteni, de sikerült túl sok levelet leszedned a zöldségről? Szerencsére ilyenkor is van megoldás!

Tegyél papírtörlőt egy tányérra, majd erre helyezd rá a leveleket, végül pedig egy frissentartó fóliával fedd le az egészet.

A papírtörlő magába szívja a nedvességet, amit a salátalevelek eresztenek magukból; ez azért fontos, mert a víz az, ami miatt rövid idő alatt bebarnulnak és vizenyősek lesznek a levelek.

Időnként azért érdemes a papírtörlőt cserélni, ha már túl sok vizet szívott magába.