Titkos csodaszer a konyhából, ami rengeteg mindenre jó

Sütő Gyöngyi
Írta: , Frissítve:
Titkos csodaszer a konyhából, ami rengeteg mindenre jó
Egy nap balzsamecet nélkül az olaszok szerint olyan, mint amikor nem süt ki a nap. Számukra a balzsamecet olyan, mint nekünk a bors és a fokhagyma ‒ gyakran használják ízesítéshez. Mi inkább úgy gondolunk rá, mint luxuscikkre, pedig ha nem is túl olcsó, egyszerre kevés kell belőle, és valóban „napsütéses” aromát kölcsönöz az ételeknek.
Hatása az egészségünkre
A lágy, olajos állagú, édeskés balzsamecet úgyszólván mindenre jó, mint a bor vagy a pezsgő. Az ecetessége pedig csak fokozza a gyógyhatását, hiszen minden zöldség és gyümölcs épp azzal a tulajdonságával gyógyít, ami a legfeltűnőbb benne: az ecet a fanyarságával, a cékla a sötétpiros színével, a karfiol a magas kéntartalmával stb.
 
Elpusztítja a kórokozókat a szervezetünkben, gyorsítja az emésztést, és serkenti a salakanyagok távozását. Enyhíti a gyulladásokat, és gátolja minden káros folyamat terjedését, így az öregedést is. Ott fejti ki a hatását, ahol szükség van rá.
Hol kapható?
Az ipari mennyiségben megvásárolható modenai balzsamecet nem a fahordóban 12 éven keresztül érlelt változat. Szőlősűrítményből és borecetből készül, és sokkal kevesebb pénzért hozzá lehet jutni, mint az ecetkészítő mesterek balzsamecetjéhez.
 
Érdemes azonban még az olcsóbb változatból is a drágábbat választani, mert az jobb minőségű, ugyanis a legolcsóbbakhoz már nem is szőlőt, hanem kőolajat használnak alapanyagként. Jól lezárva, sötét helyen korlátlan ideig eltartható. 

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján