Tippek, hogy egészségesen étkezz anélkül, hogy sokat költenél

Marcali Nóra
Írta: ,

Ebben az időszakban az is spórol, akinek még vannak tartalékai. A legegyszerűbb pedig az élelmiszereken kezdeni a kiadások csökkentését, persze nagyon fontos, hogy egészséges táplálkozás kerekedjen ki mindebből. Szerencsére nem lehetetlen, de kétségtelenül kell hozzá egy alapfelszerelés és némi leleményesség. Íme, tippjeink.

Alapvetően nincs gond a házhoz rendeléssel, sem a készétel vásárlással, de amit te magad készítesz mégis egészségesebb és gazdaságosabb. Ha túl gyakran engedsz a csábításnak, az bizony meg fog látszani a pénztárcádon.

Ha szeretnél egészségesen és olcsón táplálkozni, az első lépés, hogy beszerzel néhány alapvető dolgot, olyan száraz alapanyagokat, fűszereket, amelyekhez mindig tudsz nyúlni, ha össze kell dobnod valamit magadnak.

Ha van erkélyed vagy kerted, ez a tökéletes pillanat arra, hogy kialakíts egy aprócska veteményest, hiszen mi lehet egészségesebb és gazdaságosabb, mint a saját magad által termesztett paradicsom?

Viccesen hangzik, de ez alapszabály.

Ha korgó gyomorral mész a boltba, sokkal nagyobb az esélye annak, hogy többet költesz a kelleténél, mindenféle kívánatos, kalóriadús ételt dobálsz a kosaradba, amelyek ráadásul nem is a legegészségesebbek.

Egyél egy falatot indulás előtt és a legjobb, ha pontos listával indulsz el.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv