A 4 legdurvább testi változás, amit a növényi étrendnek köszönhetek

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Már több mint egy éve növényi étrendet folytatok, úgyhogy elmondhatom magamról, hogy messze ez a leghosszabb idő, amit egy új életmódra rááldoztam. Nem is helyes ez szó, mert ez a váltás immáron minden, csak nem áldozat. Teljesen más szemmel nézem a világot, lelkileg kiegyensúlyozottabb lettem, a legdurvább testi változásokat pedig most megosztom veletek.

Még nem voltam beteg

Egész életemben szerettem a friss alapanyagokat, részben biztos ennek is köszönhetem, hogy nem voltam túlságosan beteges alkat. De azért – főleg az őszi, téli időszakban – minden évben lebetegedtem néhányszor. Hol egy vírus döntött le a lábamról, hol csak százával fújtam a zsebkendőket, de sosem úsztam meg a szezont betegség nélkül. Amióta növényi étrendet folytatok, a legkisebb nátha sem ért utol. Egyszer, amikor a teljes családom kidőlt, én is éreztem, hogy megfájdult a torkom. Furcsálltam is, de aztán végiggondoltam, mit ettem az elmúlt napokban… Be kellett látnom, hogy nem ügyeltem annyira az étrendemre, mint szoktam, jóval kevesebb gyümölcsöt és zöldséget fogyasztottam a megszokottnál, és inkább a junk foodokra hagyatkoztam (ilyenek is bőségesen akadnak növényi változatban).

Ezen aztán már a következő étkezés folyamán változtattam, ismét visszatértem a teljes értékű növényi étrendhez, illetve felturbóztam a smoothie-kat gyömbérrel, citrommal és szegfűszeggel. Miközben a többiek csak jobban belecsúsztak a betegségbe, nekem egy nap alatt elmúlt a torokfájásom.

Ezzel sikerült bebizonyítanom magamnak, hogy a növényi étrend önmagában nem elég, itt sem mindegy a minőség. Azonban az ételek megválasztása hihetetlenül sokat nyom abban, milyen állapotban van az immunrendszerünk.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!