Ami a testeddel történik, ha minden nap fogyasztasz tejtermékeket

Szirák Viki
Írta: ,

Gyerekként sokszor hallottuk a szüleinktől, hogy muszáj tejet innunk, mert a kalcium elengedhetetlen fontosságú a testünknek és a csontjainknak. De mi a helyzet valójában? Mi történhet a testünkkel, ha minden nap megiszunk egy pohár tejet? Kutatások és dietetikusok segítségével most fényt derítettünk a kérdésre.

Vanessa Rissetto dietetikus megerősítette, hogy a tejtermékek képesek gyulladást okozni a szervezetben, a D-galaktóz miatt, ami a laktóz bomlásterméke.

Ezért nem véletlen, hogy ha néhány napon keresztül több pohár tejet is megiszol, észreveheted, hogy a nyakadon, arcodon pattanások jelennek meg, és ezek nehezen is tűnnek el.

Ezért a lényeg inkább a mértékletességen van, hiszen a tejtermékbevitelt érdemes azért egy bizonyos szint alatt tartani. Ha nagyon kívánod őket, a legjobb, ha natúr joghurtot, kefírt eszel, ezek ugyanis kisebb eséllyel okoznak pattanásokat.

A tejtermékekről régóta pletykálják, hogy puffadást okoznak, de nagy kérdés, hogy kinél? Csak annál, akinek egyébként laktózintoleranciája van, vagy hosszú távon mindenkinél?

Michelle Beckner dietetikus szerint ha már az, hogy minden reggel megiszol egy fél pohár tejet, puffadást okoz nálad, valamilyen probléma bújik meg a háttérben.

Nem biztos, hogy laktózintoleranciáról van szó, hiszen az is lehet, hogy IBS-ed van, vagy a tejben lévő valamely fehérjére vagy érzékeny. Arról nem is beszélve, hogy ahogy idősödünk, úgy válik érzékenyebbé a testünk a tejre.

Ha nálad is sokszor okoz puffadást, érdemes utánajárni az okoknak.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!