Ezek után szerintem nem kívánod meg többet a tehén tejet

Berényi Nóri
Írta: ,
Ezek után szerintem nem kívánod meg többet a tehén tejet

Kép forrása: diyphotography.net

Egészen kiskorunktól azt hallgattuk mindenkitől, hogy igyunk sok tejet, mert erősek lesznek tőle a csontjaink, viszont arról senki nem mesélt, hogy ennek milyen hátulütői lehetnek. Manapság azonban egyre több kutatásnak vetik alá a tehéntejet, és sorra derülnek ki a káros hatásai az emberi szervezet számára.

Viszlát lapos has Kép forrása: victoriassecret.com

Mivel a tej emésztése alapjáraton is megerőltető a gyomrunknak, ezért egy minimális puffadás bármikor kialakulhat, ha tejet iszol.

Például reggel, ha a lattéd elfogyasztása után nem érted, hogy mitől növekedett meg a hasad térfogata, akkor gondolj arra, hogy ennek valószínűleg a tej a ludas!

Ez egy teljesen egészséges szervezet esetében is gyakori reakció, de laktóz- vagy tejfehérje intolerancia esetén is jól ismer tünet.

A tej már természetesen is tartalmaz növekedési hormont, amitől az utódok fejlődhetnek, de ezen felül a tejipar is gondoskodik róla, hogy plusz hormontartalmú készítmények kerüljenek bele, nem hiába kapnak a tehenek hormonkezelést. Ezáltal beindul a tejtermelés, viszont arról sokan megfeledkeznek, hogy ezáltal mi is bevisszük a szervezetünkbe ezeket a káros anyagokat, ami nagy pusztítást végezhet testünkben.

A tejben lévő hormontartalom igen magas koncentrációjú, így akár kis mennyiségben is képes sejtburjánzást okozni. Ez az utódoknak jó, hiszen segíti növekedésüket, mi viszont másképp reagálunk rá, így daganatos betegségek vagy akár meddőség is kialakulhat miatta. Pontosan ezért a kismamáknak fokozottan ügyelniük kell a tejfogyasztásra!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv