Tavaszi szuperzöldség + 5 isteni recept

Stumpf Bea
Írta: , Frissítve:

Mi is valójában a pak choi, eszik vagy isszák, hogyan kell elkészíteni és mivel a legfinomabb? Mivel végre tavasz van, ezernyi friss zöldséget és gyümölcsöt találhatsz a piacon, és néha a megszokott ízek mellett érdemes valami újat is kipróbálni. Lássuk, mi mindennel finom a pak choi!

Ragacsos csirke pak choi körettel Kép forrása: dailymail.co.uk

Hozzávalók: 3 evőkanál szójaszósz, lime, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 szelet csirkemellfilé, 2 evőkanál mogyoróolaj, chili, 3 szál sallottahagyma, 3 fej pak choi, 2 fej kaliforniai paprika, friss koriander, friss gyömbér

Elkészítés: Keverd össze egy nagyobb tálban a szójaszószt, a lime levét, a fokhagymát és a friss gyömbért, majd tedd bele a csirkemelleket és hagyd egy fél órát állni a hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek.

Ha letelt az idő, akkor hevíts olajat egy serpenyőben, majd dobd bele a csirkemelleket, erre jöhet a chili, a hagyma, a paprika és a pak choi. Néhány percig hagyd, hogy rotyogjon magában az étel, néha pedig kevergesd meg.

Amikor úgy látod, hogy minden kellőképpen megpuhult, akkor add hozzá a friss koriandert, majd tálald üvegtésztával vagy rizzsel.

Thai leves pak choi-al Kép forrása: blog.seasonwithspice.com

Hozzávalók: 1 evőkanál kókuszolaj, 1 evőkanál friss reszelt gyömbér, 250 g vékony szeletekre vágott gomba, 1 evőkanál kurkuma, 1,5 dl alaplé, 100 g kockára vágott tofu, 2 dl kókusztej, 4-5 fej pak choi, tengeri só

Elkészítés: Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, add hozzá a lereszelt friss gyömbér felét és addig kevergesd, amíg elkezd illatozni.

Ha ez megvan, akkor mehet rá a vékony szeletekre vágott gomba.

Ezt érdemes néhány percig párolni, majd, amikor elkezd levet ereszteni, akkor öntsd rá a kókusztejet, az alaplevet, majd a fűszereket.

Ha jó az íze és az állaga, akkor tálalás tedd bele a levelekre tépkedett pak choit és a tofut, és készen is vagy!