Tavaszi sztárzöldség, a pak choi + 5 isteni pak choi étel recept

Írta: ,

Mi is valójában a pak choi, eszik vagy isszák, hogyan kell elkészíteni és mivel a legfinomabb? Mivel végre tavasz van, ezernyi friss zöldséget és gyümölcsöt találhatsz a piacon, és néha a megszokott ízek mellett érdemes valami újat is kipróbálni. Lássuk, mi mindennel finom a pak choi!

1/6 Alapok, elkészítés

A pak choi, más néven a bordáskel Közép-Kelet-Ázsia kedvelt zöldsége, itthon az elmúlt években lett igazán népszerű alapanyag. Leginkább a keleti konyha finomságaihoz passzol, gyömbérrel, fokhagymával vagy szójaszósszal isteni.

Ahogy a legtöbb zöldség és gyümölcs, a pak choi is tele van szuper vitaminokkal és mindennel, amire a szervezetednek szüksége van. A-, C-, és K-vitaminban gazdag, gazdag béta-karotin, kálcium és antoxidás forrás.

Ha találsz belőle a piacon, akkor azt javasoljuk, legalább egyszer mindenképp próbáld ki, hiszen számos ételhez csodásan passzol, eheted nyersen, sütve és húsok mellé köretként is.

Lássuk a mi kedvenc receptjeinket ezzel a zöldséggel!

Gyömbéres pak choi Kép forrása: fakefoodfree.com

2/6 Gyömbéres pak choi

Hozzávalók: 4-5 fej pak choi, 2 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál friss gyömbér, friss ázsiai citromfű, egy evőkanál cukor (vagy eritrit), egy teáskanál szezámolaj, 2 evőkanál szójaszósz, szezámmag a szóráshoz

Elkészítés: Miután megmostad a pak choit, tedd egy kicsit félre száradni, addig egy magasabb falú serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá a gyömbért, a citromfüvet, a fokhagymát, majd a cukrot, a szezámolajat és a szójaszószt és főzd össze körülbelül 1-2 perc alatt.

Ha lejárt az idő és jól összeállt a szósz, akkor jöhet bele a pak choi.

Nem kell túl sokáig főzni, a legjobb, ha még ropogós a levél.

Néhány percig forgasd ebben a szójaszószos fürdőben a káposztaleveleket, majd, ha úgy érzed, hogy már nem túl kemény, akkor szórd meg szezámmaggal, vedd le a tűzről és fogyaszd köretként vagy salátaként.