Táplálkozás a vércsoportod szerint – Az egészséged és alakod érdekében

Tomanóczy Andrea
Írta: , Frissítve:
Táplálkozás a vércsoportod szerint – Az egészséged és alakod érdekében

Fáradékony, kimerült és túlsúlyos vagy? Úgy érzed, megfelelően táplálkozol, mégse sikerül jobb közérzetet elérned? Tudd meg, vércsoportod alapján mely ételeket kéne fogyasztanod az egészséged és az alakod érdekében!

Tudtad?

Tudtad, hogy attól függően, hogy milyen a vércsoportod, léteznek számodra egészséges és károsabb ételek? Éppen ezért lehetséges az, hogy valaki extra gyorsasággal leadja a felesleges kilóit például húsmegvonással, miközben nekünk hosszú idő után sem válik be ez a módszer.

Ennek oka valószínűleg a vércsoportodban keresendő, így érdemes utánajárni, melyek azok a tápanyagok melyek használnak, és mik azok, amiktől elhízunk és a közérzetünk leromlik.Az ember nem is gondolná, mi mindent befolyásol az, hogy milyen is a vércsoportunk. Meghatározza főbb személyiségjegyeinket, mely tápanyagokra van nagyobb szükségünk, hogy milyen mozgásformák az ideálisak nekünk, illetve hogy mely betegségekre vagyunk fogékonyabbak.

Természetesen ez csupán egy útmutató, hiszen mindenki máshonnan jön, másmilyen a lelki állapota, az életvitele, így nehéz lenne örökérvényű igazságokat keresni, hiszen annyi más is hat ránk.

A B-s vércsoport táplálkozása

Közép-Európában a második legritkább típus, pedig étkezési szempontból ők a legszerencsésebbek, hiszen igazán változatosan lehet étkezniük.

Húsok, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, minden jöhet nekik, kivéve a szója, ami a többi vércsoportba tartozóak mentőmellénye.

Éppen azért, mert nekik szinte minden megengedett, ezért igen nehéz a diétájuk. Amennyiben fogyni szeretnének, érdemes elhagyniuk a búzát, a teljes kiőrlésű gabonából készült ételeket, a kukoricát és a lencsét.

Azonban a vadhúsok, a tengeri halak, a tojás, a máj, és az összes alacsony zsírtartalmú tejtermék elősegíti a felesleg leadását.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!