Bien szuperfood: edd ezt multivitamin helyett!

Kovács Andrea
Írta: ,
Bien szuperfood: edd ezt multivitamin helyett!

Kép forrása: foolproofliving.com

Egyszerű megoldásnak tűnik, reggelente csak bekapsz egy bogyót, és azzal már le is rendezted a napi vitaminbeviteled. A szervezeted ugyanis annyira okos, hogy úgyis csak azt bontja le, amire szükséged van, a többit pedig egyszerűen nem dolgozza fel, így nem is kell figyelned a változatos étkezésre vagy az egészséges életmódra. Természetesen ez túl egyszerűen hangzik. Nem azt mondjuk, hogy a multivitaminok nem jók, de az tény, hogy ha tápanyag formájában viszed be a megfelelő vitaminokat és ásványi anyagokat a szervezetedbe, azzal sokkal jobban jársz! Lássuk hogyan csináld!

Quinoa Kép forrása: foolproofliving.com

A quinoa az egyik legegyszerűbb étel, olcsó és néhány perc alatt elkészül. Könnyen variálható, azaz biztosan nem fogod megunni egy-két hét után.

Ezen túl számos rostot és fehérjét tartalmaz, plusz olyan aminosvaak is találhatók benne, amikre a szervezetednek igazán nagy szüksége van. Szuperfoodként is emlegetik, hiszen gyulladáscsökkentő, csodás cink, réz, magnézium és vasforrás.

A quinoa egyébként nem gabonaféle, hanem egy növény magjai, ami ugyanabból a családból származik, mint a cékla, a spenót vagy a mángold. Ezek után már még biztosabbak vagyunk benne, hogy szuperegészséges, nem igaz?

Étcsokoládé Kép forrása: productionparadise.com

Nem véletlen, hogy a végére hagytuk a legjobbat, hiszen a fent felsorolt ételek is finomak, de azért ritkán találkozunk olyan emberrel, aki a csokira nemet mond.

Persze nem mindegy, hogy milyen csokit választasz, főleg a magas kakaótartalmú, alacsony vagy zéró cukortartalmú verziók a legjobbak.

Általánosságban azért elmondható, hogy a minőségi csokoládék értékes flavonoidokat tartalmaznak, amelyek védik a szívet, magas antioxidáns tartalmukkal bőrfiatalító hatásuk van, valamint tele van a boldogságért felelős hormonnal és még a memóriát is javítja.

Maradt valakinek kérdése?

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv