5+1 jótékony hatás, amiért megéri minden héten spenótot enni

Fischer Anna
Írta: ,
5+1 jótékony hatás, amiért megéri minden héten spenótot enni

Májusban még a szokásosnál is nagyobb kedvet kapunk a friss zöldségek fogyasztására. Az egyik legegészségesebb és legkönnyebben elkészíthető zöldségünk nem más, mint a spenót. Nem csak finom, de rengeteg pozitív hatása is van, amit egészségünkre gyakorolhat.

Betegségek ellen

A spenót a benne található anyagok hatására képes csökkenteni a vércukorszintet, így cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott a fogyasztása.

Emellett csökkenti az esélyét olyan daganatos betegségek kialakulásának, mint például a bélrendszert, a hasnyálmirigyet, vagy a tüdőt megtámadó rákos megbetegedések, vagy esetleg az annyi nőt érintő mellráknak a kockázatát.

Folsav

A kismamák valószínűleg jól tudják, hogy a spenót fogyasztásával biztosíthatják szervezetüknek a megfelelő folsav bevitelét, ami elengedhetetlen a magzat egészséges fejlődése szempontjából.

Emellett a folsav nagyon fontos a vörös vérsejtek képződéséhez és a szervezet megfelelő aminosav-szintéziséhez.

Fontos tudni, hogy melegítés hatására a folsav teljesen eltűnhet a spenótból, így a nyers fogyasztása is nagyon ajánlott.