Gyulladáscsökkentő és rákmegelőző – A sárgadinnye 7 egészségügyi előnye

Sándor Alexandra
Írta: ,
Gyulladáscsökkentő és rákmegelőző – A sárgadinnye 7 egészségügyi előnye

Finom és édes – kell ennél több érv egy kis sárgadinnyézéshez? Mi tudunk még néhányat, mert utánanéztünk, milyen kedvező hatásai vannak a szervezetedre ennek az ínycsiklandó gyümölcsnek.

Ideális vérnyomás

A sárgadinnyében lévő rost, kálium, C-vitamin és kolin mind a szíved és az érrendszered egészségét védi. Nem mindenki tudja sajnos, hogy a káliumbevitel növelése éppolyan fontos az optimális vérnyomás eléréséhez s megtartásához, mint a sómennyiség csökkentése. 

A rostok a többi tápanyag felszívódását is segítik, a C-vitamin roppant erős antioxidáns, a kolin pedig gondoskodik a zsírmolekulák megfelelő felhasználásáról vagy elszállításáról a testben.
Asztma ellen

Bizonyos tápanyagok rendszeres fogyasztása esetén bizonyítottan csökken az asztma kialakulásának veszélye.

Ezek egyike a béta-karotin, ami elsősorban a narancssárga húsú zöldségekben és gyümölcsökben található meg, továbbá a leveles zöldekben. 

A C-vitamin ugyancsak csökkenti a légúti gyulladás kockázatát, amiből a sárgadinnye mellett például citrusfélékből tankolhatsz fel.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!