Ez az 5 dolog történik a testeddel, ha kihagyod a reggelit

Szirák Viki
Írta: ,

Egyesek egyszerűen csak nem éhesek, másoknak pedig nincs idejük rá - ezek a leggyakoribb indokok arra, miért nem reggelizünk minden nap. Azonban meglepődnél, ha tudnád, a statisztikák szerint milyen következményei lehetnek annak, ha kihagyod a nap legfontosabb étkezését!

Vannak, akik azt gondolják, egy kihagyott étkezés segít a fogyásban, ezért inkább nem reggeliznek. Pedig a diétázás szempontjából elengedhetetlen a bőséges reggeli, de mindemellett az egészséged miatt is fontos lenne sort keríteni rá!

A Harvard Egyetem kutatói megvizsgálták, a szívedre hogyan hat az, ha nem reggelizel, és meglepő arányokat találtak. Az eredmények szerint ugyanis azok, akik huzamosabb ideig kihagyják a reggelit, 27 százalékkal nagyobb eséllyel szenvednek szívrohamot vagy egyéb szívet érintő betegségeket.

Erről valószínűleg az tehet, hogy a tested kénytelen energiabevitel nélkül dolgozni, ami megviseli a szervezetedet és a belső szerveidet is. A hormonjaid változni kezdenek, hogy segítsenek szinten tartani a vércukorszinted, amely növeli a szívbetegségek arányát.

Azáltal, hogy nem eszel ébredés után semmit, a cukorbetegségre is megnövekszik az esélyed.

Ugyancsak egy Harvard Egyetemi kutatás bizonyította be, hogy azoknál a nőknél, akik állandóan elhagyják a reggelit, 20 százalékkal növekedett a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélye.

Ilyenkor ugyanis csökken a glüköztoleranciájuk, amely jelentősen összefügg a diabétesz megjelenésével.

Amikor ugyanis nem eszel, rendellenes irányba ugrál fel-alá a vércukorszinted, ha pedig ez hosszú ideig tart, elkezdhet kialakulni az inzulinrezisztencia is nálad.