Rákellenes, fűszeres és kalóriaszegény zöldségünk - mutatjuk kedvenc receptjeinket

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Rákellenes, fűszeres és kalóriaszegény zöldségünk - mutatjuk kedvenc receptjeinket
Mindenki eheti, és az egyik legegészségesebb táplálék a világon. Sokféle étel készíthető belőle, mi két receptet emeltünk ki. 
Rákellenes zöldség
Ha nyersen szeretnéd enni, inkább a külső rózsákat válaszd. A szárban és a torzsában ugyanis puffasztó hatású anyagok vannak.
 
A kén a káposztafélék nagy előnye, mert antioxidáns, véd a ráktól, a baktériumoktól, a gombáktól. Az érelmeszesedés és a rákos megbetegedések elkerülését leginkább elősegítő tíz zöldségféle rangsorában az elsők között van. 
 
Magas kálium- és alacsony nátriumtartalma miatt érdemes szív- és vesebetegeknek gyakran fogyasztani. 
Nevének jelentése: ág, kar

A brokkoli eredetileg Kis-Ázsiából származik. Hajósok hozták magukkal Dél-Európába, és az itáliai konyha részévé vált.

Már a korai római szakácskönyvekben is vannak brokkolireceptek. 

A brokkoli elnevezés latin eredetű, az „ág” vagy „kar” szóra vezethető vissza, amivel a növény külsejére kívántak utalni. A legtöbb brokkolifajta zöld, de létezik fehér és ibolyaszínű változata is
 
Európa középső és északi vidékein az 1960-as években terjedt el.

Fókuszban

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

Egészség és életmód

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt