Ez történt a testemmel, miután áttértem a paleo étrendre. Nem hittem a szememnek!

Dienes Petra
Írta: ,

Pár hete együtt kávéztam egy barátnőmmel, aki elmesélte, hogy nem sokkal korábban részt vett egy ételallergia teszten. A beszélgetés hatására eldöntöttem, hogy én is megcsináltatom a vizsgálatot, az eredmény pedig gluténérzékenység és laktóz intolerancia lett... Ezután nem is volt kérdés, hogy muszáj lesz valamilyen diétába fognom! A legideálisabbnak a paleo étrend tűnt, ami azóta már egy új életformát jelent számomra – és most el is árulom, hogy miért szerettem meg.

Őszinte leszek: miután alaposan utánaolvastam a diétának, már az első naptól kezdve nagyon szigorúan tartottam, és semmiben sem csaltam. Azt hittem, hogy a kilók úgy fognak leolvadni rólam pár nap után, hogy öröm lesz nézni, azonban ez nem így történt. Eltelt egy hét, eltelt két hét, és semmi változás...

Már épp elkezdtem azon gondolkodni, hogy feladom az egészet és elkezdek egy jóval egyszerűbb, csak simán gluténmentes diétát, amikor egyik napról a másikra úgy kezdett eltűnni a felesleg a testemről, mintha egy hógolyót bedobtam volna a mikróba. Valószínűleg ennyi idő kellett, amíg a testem megérezte a változást és beindult a gyors fogyás.

Másfél hónap, -10 kg Kép forrása: zszywka.pl

Mindenek előtt azt leszögezném, hogy első sorban nem a fogyás miatt választottam ezt a diétát, hanem azért, mert a szervezetem nem tudja feldolgozni a glutént és a laktózt – szóval nem maradt sok választásom. Viszont a súlyveszteség határozottan egy pozitív mellékhatás volt!

Én az elején még a gluténmentes szénhidrátokat is kivontam az étkezéseimből, mert gyorsabb méregtelenítést szerettem volna elérni.

Így lehet az, hogy ilyen kevés idő alatt ilyen sokat fogytam, de rajtam azért volt is 6-7 kg felesleg. Mostanra már lassan visszatértem a szénhidrát bevitelre is, de szigorúan csak olyan forrásokhoz nyúlok, amiket az étrend enged, így szerencsére nem szaladtak vissza a leadott kilók sem.